Krémové cesnakové kuracie prsia! Výborný obed pre celú rodinu…

Ingrediencie:

  • 2 veľké kuracie prsia
  • 5-6 strúčikov cesnaku( nakrájané na drobno)
  • 2 strúčiky cesnaku ( celé)
  • 1 stredná cibuľa
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru alebo vody
  • 1 ČL limitovej šťavy
  • 1/2 šálky smotany na šľahanie 33%
  • olivový olej
  • maslo
  • 1 ČL sušeného oregana
  • 1 CL  sušenej petržlenovej vňate
  • soľ
  • korenie
  • 1 kocka kuracieho bujonu  ( voliteľné)

Postup:

Kuracie prsia jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a necháme stáť asi 30 minút.

Na rozpálenu panvicu dáme trocho olivového oleja a maslo, miešame kým sa maslo rozpustí. Do masla dáme dva celé cesnakové strúčiky, mierne orestujeme. Kuracie prsia opekame z oboch strán do mäkka a odložíme ich bokom.

Z výpeku odstraníme celé cesnakové strúčiky a pridáme kúsok masla, rozpustíme ho. Pridáme nakrájaný cesnak, orestujeme asi 15-20 sekund. Podlejeme pol šálky vývaru, pridáme limetkovú  šťavu. Premiešame. Pridáme oregano a sušenú petržlenovú vňať. Premiešame. Pridáme smotanu, a miešame kým omáčka začne hustnúť. Do omáčky vložíme opečené kuracie prsia, obalíme ich omáčkou, podusíme asi 1-2 minúty. Podávame s dusenou zeleninou, alebo ryžou. Dobrú chuť!

VIDEORECEPT:

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*