Považuje sa za NAJZDRAVŠÍ ČAJ! Znižuje riziko trombózy, mŕtvice, infarktu a cukrovky.

Uvarte si šálku tohto čaju každý deň a vaše zdravie sa vám poďakuje…

Vedci z Huazhong University of Science and Technology v Číne vykonali hĺbkovú analýzu výsledkov 27 štúdií, ktoré skúmali účinky zeleného čaju na účastníkov. Celkovo sa experimentov zúčastnilo 2 194 ľudí. Výsledky výskumu, ktoré tím zverejnil v správe, naznačujú, že zelený čaj môže výrazne znížiť hladinu glukózy v krvi nalačno.

1. Prospešné vlastnosti zeleného čaju

Podľa všeobecne uznávaných noriem by normálna hladina glukózy v krvi nalačno mala byť 100 miligramov na deciliter (mg/dl). Ak sa hladina pohybuje medzi 100 a 125 mg/dl, hovoríme o prediabete, pričom hladina 126 mg/dl a viac znamená, že pacient trpí cukrovkou.

„Kombinované výsledky ukázali, že zelený čaj výrazne znížil hladinu glukózy v krvi nalačno o 1,44 mg/dl bez zjavnej heterogenity,“ zdôrazňujú odborníci. „Konzumácia zeleného čaju však výrazne neovplyvnila hodnoty inzulínu nalačno a HbA1c,“ dodávajú.

To znamená, že ľudia s cukrovkou, ktorí nejaký čas konzumovali zelený čaj, zaznamenali pokles hladín glukózy v krvi nalačno. Neboli však pozorované žiadne významné účinky na hladiny inzulínu nalačno alebo hladiny HbA1c.

Zelený čaj má však mnoho ďalších prospešných vlastností. Okrem toho, že znižuje hladinu cukru v krvi a prispieva k redukcii tukového tkaniva, má aj antiaterosklerotické vlastnosti. Je to možné vďaka obsahu flavonolov. Okrem toho polyfenoly a katechíny, ktoré sú prítomné v zelenom čaji, majú protirakovinové vlastnosti.

Okrem toho má zelený čaj mnoho ďalších zdravotných výhod, ako napríklad:

  • podpora metabolizmu pečene,
  • čistenie tela od toxínov,
  • zlepšenie vzhľadu pokožky (odporúča sa najmä pre ľudí s akné a mastnou pleťou),
  • pôsobí proti procesom starnutia pokožky,
  • zníženie rizika ischemickej choroby srdca, srdcového infarktu a mozgovej príhody,
  • prevencia vzniku celulitídy,
  • zníženie problémov s hypertenziou,
  • zníženie hladiny triglyceridov,
  • zabraňuje tvorbe nebezpečných zrazenín.

Boli tieto informácie pre Vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*