Cesto hotové za 10 minút! Recept na najlepšie PRINCEZNINE DONUTY, ktoré sú ozdobou každého stola…

Ingrediencie:

 Cesto:

  • 2,5 dl vody
  • 125 g margarínu
  • 150 g hladkej múky
  • 1 lyžica cukru
  • štipka soli
  • 4 ks vajcia

Krém:

  • 1/2 l mlieka
  • 250 g cukru
  • 2 ks žĺtky
  • 4 lyžice Gustín
  • 2 ks vanilkového cukru
  • 125 g margarínu

Šľahačka:

  •  3 dl sladkej smotany na šľahanie 33%

Postup:

Do hrnca s hrubším dnom nalejte vodu, pridajte cukor, soľ a priveďte do varu, keď začne vrieť pomaly primiešajte múku a uvarte hustú kašu, miešajte kým sa začne odlepovať od bokov hrnca. Nechajte vychladnúť.

Vajcia rozšľaháme a postupne prilievame do vychladnutej kaše  a priebežne šľaháme mixérom.
Keď je hmota rovnomerne vymiešaná, preložíme ju do cukrárskeho vrecka a nastriekame donuty na plech vystlaný papierom na pečenie.  Nemali by byť príliš blízko, aby sa nezlepili.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 20 minút,  potom  teplotu znížime na 180°C a pečieme podľa potreby ešte  asi 15-20 minút. Počas pečenia nesmieme rúru otvárať. Upečené donuty necháme vychladnúť a rozkrojíme ich na polovice.

Krém:

Žĺtky a Gustín rozmiešame  v troche studeného mlieka, zvyšok mlieka, cukor a vanilkový cukor dáme variť, keď zovrie, prilejeme vymiešanú zmes  a miešame, kým nezhustne. Necháme vychladnúť.

Margarín vymiešame do peny a pridáme do vychladnutého krému,  všetko dobre vyšľaháme.

Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku.

Vychladnuté donuty prekrojíme na polovicu, naplníme krémom a šľahačkou, prikryjeme vrchnou časťou donutu.

Posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*