Ingrediencie:
Cesto:
- 2,5 dl vody
- 125 g margarínu
- 150 g hladkej múky
- 1 lyžica cukru
- štipka soli
- 4 ks vajcia
Krém:
- 1/2 l mlieka
- 250 g cukru
- 2 ks žĺtky
- 4 lyžice Gustín
- 2 ks vanilkového cukru
- 125 g margarínu
Šľahačka:
- 3 dl sladkej smotany na šľahanie 33%
Postup:
Do hrnca s hrubším dnom nalejte vodu, pridajte cukor, soľ a priveďte do varu, keď začne vrieť pomaly primiešajte múku a uvarte hustú kašu, miešajte kým sa začne odlepovať od bokov hrnca. Nechajte vychladnúť.
Vajcia rozšľaháme a postupne prilievame do vychladnutej kaše a priebežne šľaháme mixérom.
Keď je hmota rovnomerne vymiešaná, preložíme ju do cukrárskeho vrecka a nastriekame donuty na plech vystlaný papierom na pečenie. Nemali by byť príliš blízko, aby sa nezlepili.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 20 minút, potom teplotu znížime na 180°C a pečieme podľa potreby ešte asi 15-20 minút. Počas pečenia nesmieme rúru otvárať. Upečené donuty necháme vychladnúť a rozkrojíme ich na polovice.
Krém:
Žĺtky a Gustín rozmiešame v troche studeného mlieka, zvyšok mlieka, cukor a vanilkový cukor dáme variť, keď zovrie, prilejeme vymiešanú zmes a miešame, kým nezhustne. Necháme vychladnúť.
Margarín vymiešame do peny a pridáme do vychladnutého krému, všetko dobre vyšľaháme.
Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku.
Vychladnuté donuty prekrojíme na polovicu, naplníme krémom a šľahačkou, prikryjeme vrchnou časťou donutu.
Posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply