
Suroviny:
Piškótový plát:
- 2 vajcia
- 4 PL horúcej vody
- 100g kryštálového cukru
- 50 g polohrubej múky
- 50 g štrúdľovej múky
- pol prášku do pečiva
Kakaový krém:
- 100g mletých maslových sušienok
- 3 PL kakaového prášku
- 100g masla
- 1 dl mlieka
- 50 g práškového cukru
- rumová aróma
Kokosový krém:
- 4 dl mlieka
- 1 smotanový pudingový prášok
- 3 PL kryštálového cukru
- 100 g masla
- 80g kokosovej múčky
Ešte potrebujeme:
- 4 PL marhuľového džemu
- čokoládové lupienky na ozdobenie
Postup:
Vajcia vymiešame s cukrom do peny, po troche pridáme horúcu vodu. Nakoniec zmiešame polohrubú múku so štrúdľovou mukou a práškom do pečiva a postupne primiešame do žĺtkovej zmesi. Pečieme na papieri na pečenie pri 180°C asi 15-20 minút. Necháme vychladnúť a rozrežeme na dva tenké pláty pláty.
Na kakaový krém zmiešame mleté maslové sušienky, kakaový prášok, maslo, mlieko, práškový cukor a rumovú arómu. Vymiešame do hladka.
Na kokosový krém zmiešame mlieko s pudingovým práškom a cukrom do hladka, uvaríme hustý puding. V horúcom pudingu rozmiešame s maslom a pridáme aj kokosovú múčku, necháme vychladnúť, Vychladnutý krém nakoniec vyšľaháme.
Na spodok položíme piškótový plát, natrieme ho marhuľovým džemom, na to dáme kakaový krém a zarovnáme, druhý piškótový plát natrieme zo spodku marhuľovým džemom a natretou stranou do položíme na kakaový krém.
Na vrch dáme kokosový krém a zarovnáme. Vrch ozdobíme čokoládovými lupienkami. Necháme stuhnúť v chladničke asi 1-2 hodiny.
Leave a Reply