Potrebujete ČOKOLÁDU, TVAROH a KYSLÚ SMOTANU! Recept na koláč s neuveriteľnou chuťou…

Celá rodina bude spokojná,  keď ju prekvapíte týmto lahodným dezertom!

Ingrediencie:

  • 8 vrchovatých šálok polohrubej múky
  • 3 lyžice cukru
  • 6 vajec
  • 6 lyžíc oleja
  • 6 lyžíc mlieka
  • 10 kg hrozienok
  • pol lyžičky prášku do pečiva

Na krém:

  • 30 dkg jemného  tvarohu
  • 1 dl kyslej smotany
  • 10 dkg masla
  • 3 ČL práškového cukru
  • strúhaná kôra z citróna

Poleva:

  • 10 dkg čokolády
  • 2-3 lyžice mlieka

Postup:

Vajcia vymiešajte s cukrom do peny, primiešajte olej a mlieko, Dobre premiešajte. Potom pridajte hrozienka a nakoniec po častiach múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 30 minút. Urobíme si test ihlou, či je korpus upečený. Odstránime papier na pečenie a necháme vychladnúť na plechu.

Tvaroh rozmixujeme do hladka, pridáme smotanu, maslo, práškový cukor a citrónovú kôru, Dobre vymiešame.

Hotový krém natrieme na vychladnutý koláč.

Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, zmiešame s mliekom. Vymiešame do hladka. Koláč polejeme čokoládovou polevou. Odložíme na noc do chladničky, na druhý deň pokrájame. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*