Rizoto by nemalo chýbať v menu žiadnej domácej kuchyne, keďže toto jedlo svojou chuťou a kvalitou očarí každého. V tomto recepte je obzvlášť dôležitá harmónia mäsa a ryže, pretože tieto ingrediencie dávajú pokrmu telo i dušu.
Ingrediencie:
- 600 g bravčové pliecko
- 150 g tuku alebo oleja
- 350 g ryže
- 150 g červenej cibule
- 2 zelené papriky
- 2 paradajky
- soľ
- červená paprika
- čierne korenie
Postup:
Mäso nakrájame na malé kocky, nadrobno nakrájanú cibuľu speníme s polovicou tuku, pridáme mäso, opražíme. osolíme, premiešame a pod pokrievkou vo vlastnej šťave dusíme do polomäkká. Podľa potreby podlejeme malým množstvom vody.
Zvyšný tuk rozpustíme na panvici, pridáme ryžu a za stáleho miešania ju prehrejeme. Pridáme k mäsu spolu so zelenou paprikou a paradajkou nakrájanou na pásiky. Premiešame.
Zalejte toľko horúcej vody alebo zeleninového vývaru, aby bola všetka ryža s mäsom zakrytá vodou. Keď voda začne vrieť prikryte a duste v rúre, do mäkka. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply