Postup:
- 4 žĺtka
- 300g práškového cukru
- 10 PL vody
- 200g polohrubej múky
- 1 balíček prášok do pečiva
- 100g mletých vlašských orechov
- 4 bielka
- štipká soli
Krém:
- 4 dl mlieka
- 4 lyžice múky
- 1 balíček vanilkový cukor
- 200g cukru
- 200g maslo
- 50g mletých vlašských orechov
- strúhaná kôra z jedného citróna
- 2,5 dl smotana na šľahania
Postup:
Bielka a štipku soli vyšľaháme na tuhý sneh.
Múku zmiešame s práškom do pečiva. Žĺtka zmiešame s cukrom do peny, pridáme vodu a vymiešame, postupne pridáme múku s práškom do pečiva. Nakoniec opatrne primiešame tuhý sneh. Cesto primiešame na dve polovice, do jednej polovice primiešame mleté vlašské orechy.
Na plech vystlaný papierom na pečenie vylejeme orechové cesto, vyhladíme na to dáme opatrne žlté cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20 minút. Urobíme test ihlou. Necháme vychladnúť.
Mlieko zmiešame s múkou, cukrom a vanilkovým cukrom a uvaríme hustú kašu, pridáme strúhanú citrónovú kôru a mleté vlašské orechy, zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny a zmiešame s vychladnutou kašou. Dobre vymiešame. Krém dáme na vychladnutý koláč, zarovnáme.
Smotanu vyšľaháme na tuhý krém. Šľahačku rovnomerne rozotrieme na vrch koláča, ozdobíme podľa vlastnej fantázie a necháme stuhnúť.
Leave a Reply