Dokonalá mäsová roláda, ktorá je nielen chutná, ale aj jednoduchá na prípravu.
Ingrediencie:
Na mäsovú zmes:
- 700 g mletého mäsa
- 2 vajcia
- 1 lyžička údenej papriky
- 50 g strúhanky
- 1 cibuľa (najemno nakrájaná)
- 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
- Petržlen (najemno nasekaný)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Na plnku:
- 4 vajcia uvarené natvrdo
- 1 mrkva (nakrájaná na tenké pásiky)
- 1 červená paprika (nakrájaná na prúžky)
- 1 žltá paprika (nakrájaná na prúžky)
Na zemiakovú prílohu:
- Zemiaky (množstvo podľa potreby)
- 1 cibuľa (najemno nakrájaná)
- Huby (nakrájané)
- 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
- Jarná cibuľka (nasekaná)
- Olivový olej
- Maslo
Na omáčku:
- 3 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
- 2 lyžice horčice
- 1 lyžica údenej mletej papriky
- 4 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica jablčného octu
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
V miske zmiešajte mleté mäso, vajcia, údenú mletú papriku, strúhanku, cibuľu, cesnak, petržlen, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
Do stredu mäsovej zmesi rovnomerne rozložte vajcia natvrdo, mrkvu a papriky. Zabaľte mäsovú zmes tak, aby plnka bola vo vnútri.
Mäsovú roládu položte na plech jemne vymastený olivovým olejom. Pečte pri teplote 180 °C približne 1 hodinu.
Na panvici rozohrejte olivový olej a maslo. Orestujte cibuľu, cesnak a huby. Pridajte nakrájané zemiaky a jarnú cibuľku. Restujte, kým zemiaky nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu.
V malej miske zmiešajte paradajkový pretlak, horčicu, údenú papriku, sójovú omáčku, jablčný ocot, soľ a čierne korenie. Prelejte omáčku na mäsovú roládu a pečte ešte 10 minút.
Podávajte mäsovú roládu nakrájanú na plátky so zemiakovou prílohou a omáčkou.
Leave a Reply