Vianočný zákusok ŠTYROCH CHUTÍ: vanilka, orechy, gaštany a kakao! Je to ozajstná pochúťka…

Chutný zákusok, ktorý v sebe spája viacero chutí: kakao, orechy, gaštany, čokoládu. Je to naozaj pochúťka!

Suroviny:

Cesto:

  • 6 vajec
  • 6 PL práškového cukru
  • 6 PL vody
  • 2 lyžičky kakaa
  • 6 PL múky
  • 1/2 tg prášku do pečiva
  • 150g  mletých vlašských orechov

Krém:

  • 350g gaštanovej pasty
  • 250g  masla
  • 150g  práškového cukru
  • 1 balíček vanilkový pudingový prášok
  • 1 lyžička múky
  • 3 dl mlieka
  • rum

Poleva:

  • 200g tmavej čokolády
  • 50g bielej čokolády
  • 4-5 lyžíc oleja

Postup:

Bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme vodu, kakaový prášok, vlašské orechy a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme tuhý sneh. Upečieme dva pláty. Pečieme  na plechu na papieri na pečenie pri 180 stupňoch asi  10-12 minút.

Maslo vymiešame s práškovým cukrom a rumom do peny.

Vymiešané maslo rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu zmiešame s gaštanovou pastou a vymiešame do hladka.

Z vanilkového pudingu, múky a mlieka uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť a zmiešame s druhou polovicou vymiešaného masla.

Tmavú čokoládu roztopíme s troma lyžicami oleja a vymiešame do hladka.

Bielu čokoládu roztopíme s dvoma lyžicami oleja a vymiešame do hladka.

Na spodný plát natrieme gaštanový krém, zahladíme, na to natrieme vanilkový krém a opäť zahladíme, zakryjeme ho druhým plátom. Na vrch polejeme rozpustenú tmavú čokoládu a ozdobíme bielou čokoládou. Necháme stuhnúť.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*