
Ingrediencie:
- 5 vajec
- 1–1,2 kg zemiakov
- 2 malé alebo 1 stredná konzerva hrášku s mrkvou
- 1/2 pohára nakladaných uhoriek (8–9 kusov)
- soľ a korenie podľa chuti
- tekutina z nakladaných uhoriek (podľa potreby)
- 1 polievková lyžica horčice
- majonéza (množstvo podľa želania)
- 1–2 polievkové lyžice octu (voliteľné)
Postup:
Vajcia vložte do vriacej vody a varte približne 10 minút. Po uvarení nechajte vychladnúť a ošúpte ich.
Zemiaky uvarte v šupke, nechajte vychladnúť, ošúpte ich a nakrájajte na kocky. Mrkvu z konzervy nakrájajte na menšie kúsky. Nakladané uhorky nakrájajte na malé kúsky. Uvarené vajcia nakrájajte na kocky.
V miske zmiešajte zemiaky, hrášok s mrkvou, uhorky a vajcia. Pridajte horčicu, majonézu a tekutinu z uhoriek. Premiešajte. Dochutíte soľou, korením a podľa potreby pridajte ocot.
Dôkladne premiešajte a nechajte odležať v chladničke aspoň 1 hodinu pred podávaním.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply