Skrytá potravinová zložka, ktorá zhoršuje takmer každé autoimunitné ochorenie. Radšej sa jej vyhýbajte!

Ak bojujete s autoimunitným ochorením, skúste túto zložku vo vašej strave obmedziť…

Mnohé symptómy a chronické stavy v skutočnosti súvisia s nerovnováhou v gastrointestinálnom trakteČrevo je rozhodujúce pre naše zdravie a pohodu. Väčšina pacientov zaznamená významné zlepšenie po odstránení základnej príčiny symptómov, ktoré zvyčajne začínajú v čreve. Príznaky ako bolesti kĺbov, hlavy, pretrvávajúce infekcie, kožné problémy a chronická únava často začínajú v čreve.

Kvasinky, ktoré sú ukryté v potravinách, sú jedným z najčastejších problémov ovplyvňujúcich zdravie čriev. Zatiaľ čo v tenkom čreve sú rôzne mikróby spôsobujúce choroby, premnoženie kvasiniek je najčastejším vinníkom chronických zdravotných stavov.

Hoci sú niektoré kmene kvasiniek súčasťou zdravého črevného systému, práve táto dávka je jedovatá. Problém je, že väčšina lekárov ignoruje premnoženie kvasiniek, aj keď ich prevalencia neustále stúpa. Ale už nezanedbávajte príznaky! Tu je 5 najlepších spôsobov, ako znížiť premnoženie kvasiniek v tele:

1. Obmedzte kvasinkové jedlá.

Bohužiaľ, veľa ľudí nevie, ako na nich vplývajú potraviny, ktoré konzumujú. V skutočnosti nejde o to, čo jeme, ale o to, čo absorbujeme. O väčšine produktov je známe, že zhoršujú existujúce problémy .

Potraviny obsahujúce droždie zhoršujú tieto stavy, vrátane pečiva, muffinov, chleba, banánov, piva, vína, octu, citrusových plodov a väčšiny syrov. Musíte sa naučiť, ako identifikovať túto skrytú zložku v potravinách a prestať ju jesť.

2. Zastavte konzumáciu cukru.

Na premnožení kvasiniek je pravdepodobne hlavným vinníkom cukor. Kvasinkám sa darí v prítomnosti cukru, a preto ich tak milujeme. Sladké je teda dosť ťažké odmietnuť. V stávke je však vaše zdravie a ak chcete potlačiť rast kvasiniek, zastavte príjem cukru!

3. Stavte na protiplesňové potraviny

Existuje mnoho prírodných činidiel, ktoré vyrovnávajú gastrointestinálny trakt a zabíjajú kvasinky, ako je extrakt z citrusových semien, oreganový olej, cesnak, kyselina undecylénová a kyselina kaprylová.

Niektoré kvasinkové kmene sú však voči týmto a dokonca aj najsilnejším liečivám odolné. Dobrou správou je, že testovanie funkčných liekov pomáha určiť, ktoré činidlo je pre konkrétny kmeň kvasiniek najúčinnejšie.

4. Užívajte probiotiká.

Oceňujúc prirodzený svet zdravia, probiotiká sú mimoriadne prospešné pri širokej škále chronických ochorení. Dôvodom je ich schopnosť zvýšiť vstrebávanie živín a odstraňovanie odpadu. Nie všetky probiotiká sú si však rovné. Uistite sa, že získate najvyššiu kvalitu pre optimálne výsledky.

5. Zvýšte príjem vlákniny.

Vláknina je dôležitá z niekoľkých dôvodov pri udržiavaní zdravých čriev. Okrem toho, že kombinácia rozpustnej a nerozpustnej vlákniny pôsobí ako objemové činidlo na podporu pravidelného pohybu čriev, je rozhodujúca pre podporu rastu prospešných baktérií v tenkom čreve. Vláknina je bohatá na probiotiká, ktoré podporujú rast zdravých baktérií. To pomáha odstraňovať toxíny produkované týmito mikróbmi.

Zdieľajte tieto informácie aj so svojimi priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*