Zásaditá strava – každý kto trpí rakovinou alebo inou chorobou, by mal vedieť o tejto strave, ktorá lieči!

Rakovina sa stala jednou z najsmrteľnejších chorôb. Mnoho ľudí bojuje s touto chorobou každý deň a nie je to také jednoduché. Ľudia s touto diagnózou by mali vedieť, že je veľmi dôležité vykonať určité zmeny v strave, aby sa zmiernili príznaky tejto nebezpečnej choroby.

Popri chemoterapii je veľmi účinné ak pacient zmení svoj jedálniček! Odporúča sa prejsť na alkalickú stravu, ktorá pomáha liečiť celé telo zvnútra.

Vyváženie pH je rozhodujúce pre každého človeka bez ohľadu na zdravotný stav. V skutočnosti je úroveň pH v rozmedzí od 1 do 14,7.  Hodnota pH, ktorá je nižšia ako 7, je kyslá. Hodnota pH nad 7 je zásaditá. Hodnota pH okolo 7 je neutrálna.  Tieto hladiny pH majú vplyv na celkové zdravie a ak chceme zachovať dobré zdravie, musíme sa uistiť, že naše telo má potrebnú úroveň alkalického pH.

Ako je alkalická strava užitočná v boji proti rakovine?

Alkalická strava je užitočná v boji proti rakovine z jedného jednoduchého dôvodu: alkalické prostredie ničí rakovinové bunky. Preto ľudia, ktorí trpia rakovinou, by mali jesť viac alkalických potravín, aby nebezpečné rakovinové bunky nemali šancu na prežitie. Pre dosiahnutie najlepších výsledkov by pacienti s rakovinou mali tiež prestať jesť kyslé potraviny.

Alkalická diéta

1. Jedzte listovú zeleninu
Kapusta, brokolica a všetka listová zelenina sa najlepšie konzumuje surová. Preferované množstvo je 2-3 porcie tejto zeleniny denne.

2. Konzumujte zdravé oleje

Uistite sa, že konzumujete organické oleje, ako sú olivové, avokádové a kokosové oleje, ktoré majú protizápalové vlastnosti a sú prospešné pre vaše telo.

Na druhej strane sa vyhýbajte spracovanej slnečnici, kukurici, margarínu a hydrogenovaným olejom, pretože všetky ovplyvňujú vaše telo. To je veľmi dôležité, pretože nervový systém musí prijímať všetky správy, aby správne fungoval a chránil zdravie.

3. Bielkoviny
Jedzte hrášok, orechy, šošovicu, semená a fazuľu, dostanete potrebnú dávku bielkovín. Ale stojí za to vyhnúť sa alebo znížiť spotrebu mäsa, pretože keď sa mäso varí pri vysokých teplotách, vytvárajú sa dva toxíny. Konkrétne polycyklické aromatické uhľovodíky (PAU) a heterocyklické amíny (GRA), ktoré môžu spôsobiť poškodenie DNA a viesť k rozvoju rakoviny.

4. Výber nápojov

Pokiaľ ide o nápoje, mali by ste si vždy vybrať čistú  vodu, alebo si urobiť prírodný bylinný alebo zelený čaj alebo akýkoľvek druh zeleninovej šťavy. Ale uistite sa, že sa vyhnete sýteným nápojom a pivu, pretože obsahujú konzervačné látky, prísady a cukor. Dávajte si pozor na množstvo kávy, ktorú konzumujete.

5. Odstráňte cukor
Je škodlivý rôznymi spôsobmi. Po prvé, rakovinové bunky používajú glukózu viac ako akékoľvek iné bunky, ale cukor je kyslý a stimuluje progresiu rakoviny. Okrem toho pankreas produkuje inzulín, keď sa cukor konzumuje nadmerne, čo vedie k inzulínovej rezistencii a nakoniec stimuluje rýchly rast rakovinových buniek.

6. Odstráňte lepok
Namiesto toho, aby ste jedli pečené potraviny, ako sú muffiny, sušienky, koláče, chlieb, obilniny, cestoviny atď. Začnite jesť organické quinoa, ryžu a pohánku. Tým nebudete pridávať do vašej stravy  raž, pšenicu alebo iné zrná, ktoré obsahujú lepok a spôsobujú zápal v tele.

7. Eliminujte mliečne výrobky
Niektoré z najbežnejších potravín, ktoré spôsobujú rakovinu, sú v skutočnosti mliečne výrobky. Syr a jogurt sa zvyčajne vyrábajú s prídavkom sušeného mlieka, ktoré obsahuje kazeín. Tento proteín živí rakovinu a tiež spôsobuje zápalové ochorenia a krehké kosti.

Alkalická strava sa skladá najmä z týchto potravín:

  • zelená listová zelenina
  • brokolica, karfiol, kapusta, cuketa
  • koreňová zelenina
  • korenie a bylinky
  • fazuľa, hrach, šošovica
  • cesnak, cibuľa, pór a pažítka
  • orechy a semená, zdravé oleje
  • bobuľovité ovocie a ovocie u nás dopestované v malom množstve
  • malé množstvo bezlepkových obilnín, ako je ryža, pšeno, quinoa

Ak Vás tento článok zaujal, zdieľajte ho s priateľmi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*