Najlepší ORECHOVÝ KOLÁČ! Každý si pýta tento recept…

Ingrediencie:

  • 3 vajcia
  • 140 g cukru (približne 7 polievkových lyžíc)
  • Štipka soli
  • 60 ml rastlinného oleja (približne 3,5 polievkovej lyžice)
  • 200 ml mlieka (1 šálka)
  • 210 g polohrubej múky (približne 10 polievkových lyžíc)
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 50 g  mletých vlašských orechov (približne 4 polievkové lyžice)

reklama

Postup:

Žĺtka vyšľahajte so štipkou soli na tuhý sneh. Postupne pridajte cukor (60 g) po častiach, vždy približne 2 lyžice, a šľahajte, kým zmes nebude lesklá a pevná. Primiešajte  olej a mlieko. Premiešajte, aby sa ingrediencie spojili. Preosejte múku a prášok do pečiva a postupne ich zapracujte do žĺtkovej zmesi. Jemne primiešajte mleté orechy.

Cesto nalejte do teflónovej  formy  na pečenie ( alebo použite plech vystlaný papierom na pečenie)s rozmermi 18 x 28 cm. Zarovnajte.

Pečte v predhriatej rúre pri  180 °C približne 20 minút. Po upečení nechajte koláč vychladnúť.

Bielka vyšľahajte s cukrom ( 80 g) na tuhý sneh.( cukor pridávajte po častiach)

Predpečený koláč vyberieme z rúry a na ešte horúci rovnomerne rozložíme tuhý sneh.

Teplotu znížte  na 160°C a pečte ďalších 40 minút. Po upečení nechajte koláč vychladnúť. Dobrú chuť!

Tipy:

  • Ak preferujete sladší dezert, môžete množstvo cukru mierne zvýšiť.
  • Koláč je ideálny, keď ho posypete práškový cukor  alebo poliaty čokoládovou polevou.

Prajem dobrú chuť!

VIDEORECEPT:

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*