
Ingrediencie:
- 3 vajcia
- 140 g cukru (približne 7 polievkových lyžíc)
- Štipka soli
- 60 ml rastlinného oleja (približne 3,5 polievkovej lyžice)
- 200 ml mlieka (1 šálka)
- 210 g polohrubej múky (približne 10 polievkových lyžíc)
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 50 g mletých vlašských orechov (približne 4 polievkové lyžice)
reklama
Postup:
Žĺtka vyšľahajte so štipkou soli na tuhý sneh. Postupne pridajte cukor (60 g) po častiach, vždy približne 2 lyžice, a šľahajte, kým zmes nebude lesklá a pevná. Primiešajte olej a mlieko. Premiešajte, aby sa ingrediencie spojili. Preosejte múku a prášok do pečiva a postupne ich zapracujte do žĺtkovej zmesi. Jemne primiešajte mleté orechy.
Cesto nalejte do teflónovej formy na pečenie ( alebo použite plech vystlaný papierom na pečenie)s rozmermi 18 x 28 cm. Zarovnajte.
Pečte v predhriatej rúre pri 180 °C približne 20 minút. Po upečení nechajte koláč vychladnúť.
Bielka vyšľahajte s cukrom ( 80 g) na tuhý sneh.( cukor pridávajte po častiach)
Predpečený koláč vyberieme z rúry a na ešte horúci rovnomerne rozložíme tuhý sneh.
Teplotu znížte na 160°C a pečte ďalších 40 minút. Po upečení nechajte koláč vychladnúť. Dobrú chuť!
Tipy:
- Ak preferujete sladší dezert, môžete množstvo cukru mierne zvýšiť.
- Koláč je ideálny, keď ho posypete práškový cukor alebo poliaty čokoládovou polevou.
Prajem dobrú chuť!
VIDEORECEPT:
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply