Najlepší recept na medové rezy. Nemusíte čakať do druhého dňa, za 2 hodiny sú mäkké!

Ingrediencie:

Cesto

  • 50 dkg hladkej múky
  • 15 dkg práškového cukru
  • 1 vajce
  • 6 lyžíc medu (cca 15 dkg)
  • 6 dkg tuku alebo masla
  • 1 lyžica sódy bikarbóny
  • 8 lyžíc mlieka
  • Trochu soli
  • ½ čajovej  lyžičky salajky (zmiešať s múkou)

Všetky suroviny (okrem múky a salajky) varte na miernom ohni, kým nevznikne pena svetlohnedej farby. Potom nechajte úplne vychladnúť. Do vychladnutej zmesi pridajte múku zmiešanú so salajkou. Ak je cesto príliš mäkké, pridajte ešte trochu múky. Vypracujte cesto, vytvarujte 4 bochníčky a nechajte ich odpočívať 30 minút. Bochníčky vyvaľkajte na tenké pláty a pečte postupne na plechu, kým nezhnednú. Nepripekajte a nesušte.

Krém:

  • 0,8 l mlieka
  • 6 lyžíc hladkej múky
  • 4 balíčky vanilkového cukru
  • 20 dkg masla
  • 20 dkg práškového cukru
  • 1 citrón (kôra + šťava)
  • 25 dkg  džemu (napr. marhuľový alebo jahodový)

Z mlieka a múky uvarte hustý krém a nechajte ho vychladnúť.

Maslo vyšľahajte s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a nastrúhanou citrónovou kôrou. Spojte maslovú zmes s vychladnutým krémom. Krém rozdeľte na polovice.

Čokoládová poleva

  • 15 dkg mliečnej čokolády
  • 3 lyžice oleja

Čokoládu rozpustíte s olejom vo vodnom kúpeli. Vymiešajte do leskla.

Na spodok položte jeden medový plát, natrite ho polovicou krému, položte druhý plát, ktorý natrite džemom, položíte tretí plát a natrite druhou polovicou krému, Na vrch položte posledný plát. Jemne zatlačte a zaťažte. Odložte na dve hodiny do chladničky.

Potom koláč polejte čokoládovou polevou a nechajte stuhnúť. Úhľadne nakrájajte. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*