Toto u nás na Vianoce nikdy nesmie chýbať! Úžasný recept, ktorý by mal poznať naozaj každý…
Ingrediencie
Kokosové cesto:
- 3 vaječné bielka
- 210 g cukru
- 180 g sušeného kokosu
Bielka vyšľaháme s cukrom vo vodnom kúpeli ( asi 10-15 minút) na tuhý sneh. Opatrne primiešame kokos. Na plech vystlaný papierom na pečenie nastriekame pusinky.
Pečieme v predhriatej rúre pri 160°C asi 10 minút, potom pootvoríme dvierka a znížime teplotu na 50°C a dosušíme ešte 10 minút. Necháme vychladnúť.
Krém:
- 200 g čokolády
- 250 g masla
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, necháme mierne vychladnúť tak, aby bola čokoláda stále tekutá.
Zmäknuté maslo vymiešame do peny, postupne pridáme rozpustenú čokoládu a vymiešame na hladký, nadýchaný krém.
Linecké cesto:
- 140 g masla
- 1 žĺtok
- 70 g práškového cukru
- 230 g hladkej múky
Z uvedených surovín vymiesime hladké cesto. Cesto vyvaľkáme na tenko ( 2-3 mm) a vykrajujeme kolieska. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 7 minút. Dávame pozor aby sme kolieska neprepiekli. Necháme vychladnúť.
Ešte potrebujeme:
- 50 g jahodového džemu
Čokoládová poleva:
- 200 g čokolády
- 100 g masla
Čokoládu a maslo roztopíme vo vodnom kúpeli, vymiešame do hladka.
Na spodok položíme jedno vychladnuté koliesko, ma koliesko nastriekame čokoládový krém tak, aby v strede zostala malá jamka. Do jamky dáme trochu jahodového džemu a celé to zakryjeme kokosovou pusinku. Spodok koláčika ( koliesko a krém ) namáčame do čokoládovej polevy tak, aby kokosová pusinka zostala biela, necháme stuhnúť. Dobrú chuť!
VIDEORECEPT:
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply