Parížsky šalát. Úžasný recept, ktorý vás vráti späť v čase!

Ingrediencie:

  • Cibuľa: 1–2 kusy
  • Mrkva a hrášok: 1 konzerva (alebo 2–3 mrkvy a pol konzervy hrášku)
  • Šunka: 150 g
  • Majonéza: 3 polievkové lyžice
  • Kyslá smotana : 1 polievková lyžica
  • Horčica: 1 polievková lyžica
  • Soľ: podľa chuti
  • Vegeta: podľa chuti
  • Vajce natvrdo: 1 kus
  • Syr Gouda: 150 g
  • Mleté čierne korenie: podľa chuti

Postup:

Príprava mrkvy a hrášku:

Ak používate zaváranú zeleninu, sceďte ju cez sitko.

Ak nemáte zaváranú, uvarte 2–3 mrkvy, nakrájajte ich na kocky a pridajte pol konzervy hrášku. (Alternatívou je použiť hotovú mrazenú zmes mrkvy a hrášku.)

Príprava ostatných ingrediencií:

Šunku, syr, cibuľu a vajce nakrájajte na pásiky alebo nastrúhajte na hrubom strúhadle. Zmiešajte ich s pripravenou mrkvou a hráškom.

Dochutenie:

Pridajte majonézu, smotanu a horčicu. Dochuťte soľou, korením a vegetou. Dôkladne premiešajte.

Tip: Šalát podávajte vychladený. Môžete ho servírovať s čerstvým pečivom alebo ako prílohu k hlavnému jedlu.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*