
Tento koláč je ideálny pre celú rodinu a je vyrobený zo šťavnatých čerešní a lahodného kakaového cesta.
Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!
Ingrediencie:
Cesto:
- 100 g masla
- 2 vajcia
- 100 g cukru
- 150 g polohrubej múky
- 1 lyžica mlieka
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 2 ČL kakaa
- Vykôstkované čerešne
- štipka soli
Maslo vymiešame do krémová, po jednom prišľaháme vajcia. Dobre vymiešame. Pridáme cukor a vanilkový extrakt. Dobre vymiešame. Pridáme múku, prášok do pečiva a štipku soli.
Cesto rozdelíme na polovice. Prvú polovicu cesta rovnomerne rozotrieme na spodok formy vystlanej papierom na pečenie. Do druhej polovice cesta pridáme kakao a lyžicu mlieka. Vymiešame. Kakaové cesto rovnomerne rozotrieme na svetlé cesto.
Vykôstkované čerešne rovnomerne rozložíme do kakaového cesta, jemne ich zatlačíme.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20 minút. Necháme vychladnúť!
Krém:
- 200 ml smotany na šľahanie
- 250 g mascarpone
- 50 g kyslej smotany
- 100 g práškového cukru
Smotanu na šľahanie, mascarpone, kyslú smotanu a práškový cukor vymiešame do hustá. Krém odložíme do chladničky stuhnúť.
Trochu krému si odložíme bokom na ozdobu.
Zvyšný krém rovnomerne rozotrieme na vychladnutý koláč. Zarovnáme.
Čokoláda:
- 100 g tmavej čokolády
- 50 ml smotany na šľahanie
Tmavú čokoládu zmiešame so smotanou na šľahanie, zahrievame vo vodnom kúpeli a miešame, kým sa všetko rozpustí. Vymiešame do leskla.
Koláč rovnomerne polejeme čokoládovou polevou. Zarovnáme. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Ešte potrebujeme:
- koktailové čerešne na ozdobu.
Keď čokoládová poleva stuhne koláč ozdobíme odloženým krémom a koktailovými čerešňami. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply