Ingrediencie:
Korpus:
- 5 bielok
- 200 g práškového cukru
- 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
- 10 g kukuričného škrobu
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh, postupne pridáme cukor a vyšľaháme do leskla. Pridáme citrónovú šťavou a dobre vyšľaháme. Nakoniec pridáme kukuričný škrob, dobre vyšľaháme.
Na plech vystlaný papierom na pečenie nastriekame malé snehové tortičky tak, aby v strede bola jamka.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 100°C asi 120 minút.
Plnka a zdobenie:
- 250 g mascarpone
- 200 ml smotany na šľahanie
- 5 g vanilkového cukru
- 1 polievková lyžica práškového cukru
- 250 g čučoriedok (alebo iné bobuľové ovocie podľa chuti)
- Práškový cukor na posypanie
Mascarpone vymiešame so smotanou na šľahanie, vanilkovým a práškovým cukrom. Vyšľaháme do hustá.
Vychladnuté mini tortičky naplníme čučoriedkami, na vrch nastriekame krém a vrch ozdobíme bobuľovým ovocím podľa vlastnej fantázie. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Leave a Reply