Na konci nájdete priložený videorecept, podľa ktorého môžete postupovať.
Ingrediencie:
Na cesto:
- 190 g bielkov (5 ks)
- 280 g cukru
- štipka soli
- 1 ČL citrónovej šťavy
- 30 g škrobu
Na krém:
- 300 g smotanového syra ( mascarpóne)
- 200 ml smotany na šľahanie
- práškový cukor podľa chuti
Na ozdobu:
- 300 g jahôd
Postup:
Bielky vyšľahajte so štipkou soli na hustý plech. Postupne pridávajte cukor a pokračujte v šľahaní, kým zmes nebude lesklá a pevná. Pridajte citrónovú šťavu a jemne vmiešajte škrob.
Hotové cesto rovnomerne rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečte v predhriatej rúre na 160 °C približne 25– 35 minút, kým povrch jemne nezhnedne. Dávame pozor aby sa nám korpus nepresušil. ( aby sa neskôr nelámal) Nechajte vychladnúť. Odstraníme papier na pečenie.
Smotanový syr( mascarpone) vyšľahajte so smotanou na šľahanie a cukrom do hladkého krému.
Vychladnutý korpus otočte a na spodnú stranu korpusu natrite pripravený krém a posypte kúskami jahôd. Ak je korpus príliš krehký, chvíľku počkajte kým trochu zmäkne a potom ho jemne stočte a nechajte vychladiť a stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny.
Pred podávaním ozdobte roládu krémom a zvyšnými jahodami.
Dobrú chuť a veselé Vianoce!
Tip: Tento dezert si pripravujeme vždy len pár hodín pred podávaním.
VIDEORECEPT:
A sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply