Rúru nečistím a vždy je ako nová. TOTO vložím do rúry, za 30 minút ju len utriem a všetko sa leskne!

Čistenie rúry po príprave sviatočných jedál býva náročné, najmä kvôli neodstrániteľným škvrnám od jedla a mastnoty. Ak sa chcete vyhnúť agresívnym čistiacim prostriedkom plným chemikálií, môžete vyskúšať jednoduchú a účinnú prírodnú metódu, ktorú odporučila čitateľka Mira.

Čo budete potrebovať:

  • 1 pohár liehového octu
  • ohňovzdornú nádobu

Postup:

Predhrejte rúru na 230 °C. Nalejte pohár liehového octu do ohňovzdornej nádoby a vložte ju do rúry. Nechajte ocot v rúre pôsobiť aspoň 30 minút, počas ktorých sa bude postupne odparovať. Ak sa ocot odparí príliš rýchlo, pridajte ďalší.

Po uplynutí tejto doby rúru vypnite a nechajte ju vychladnúť. Keď rúra vychladne, všetky zmäknuté škvrny a usadeniny jednoducho utrite špongiou.

Výsledok:

Tukové usadeniny a zvyšky jedla sa rozpustia, škvrny zmiznú, a rúra bude žiariť ako nová! Táto metóda je nielen ekologická, ale aj šetrná k vášmu zdraviu, pretože sa vyhýbate agresívnym chemikáliám.

Boli tieto informácie pre vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*