Jednoduchá ČEREŠŇOVÁ BUBLANINA, ktorá sa v rúre 2-krát nafúkne! Tajomstvo spočíva v jednej ingrediencii…

Tajomstvo tejto chutnej bublaniny spočíva v jednej ingrediencii…

Ingrediencie:

  • 6 celých vajec
  • 250 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 15 g prášku do pečiva
  • 350 g kefíru
  • Kôra z 1 citróna
  • 1 dl oleja
  • 150 g hladkej múky
  • 100 g polohrubej múky
  • čerešne

Postup:

Vymiešajte vajcia s cukrom do peny. Pridajte vanilkový cukor, prášok do pečiva, kefír, citrónovú kôru a olej. Dobre premiešajte.

Postupne pridávajte hladkú a polohrubú múku, aby ste získali hladké cesto. Nakoniec jemne vmiešajte čerešne. Vylejte cesto na plech  vystlaný papierom na pečenie.

Pečte pri 180 °C asi 45 minút (nastavenie zhora a zdola, bez ventilátora, aby koláč nevyschol).

Upečený koláč  nechajte vychladnúť a podávajte. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*