Obľúbená večera – Rýchla pizza s ananásom TROCHU INAK!

Dobrota, po ktorej si budete olizovať všetky prsty!

Ingrediencie:

Cesto:

  • 400 g hladkej múky
  • 1/2 kocky droždia
  • 250 ml vlažnej vody
  • 2 lyžičky cukru
  • 1 lyžička soli
  • 4 polievkové lyžice oleja

Droždie vymiešame s vodou s cukrom, necháme chvíľku stáť, aby sa droždie aktivovalo.

Múku zmiešame so soľou a olejom, pridáme droždie a vymiešame vlažné cesto. Cesto zakryjeme a necháme vykysnúť na teplom mieste asi 30 minút.

Plech vyložíme papierom na pečenie, vykysnuté cesto preložíme na plech a naolejovanými rukami ho roztiahneme na celý plech, zarovnáme.

Poleva:

  • 1 veľký pohár kyslej smotany
  • 4 veľké strúčiky cesnaku (pretlačené)
  • 100 g slaniny
  • 1 plechovka ananásu (nakrájaný na kúsky)
  • Strúhaný syr podľa chuti (napr. mozzarella alebo eidam)

Kyslú smotanu zmiešame  s pretlačeným cesnakom. Rovnomerne ju rozotrieme  na pripravené cesto. Na vrch pridáme kúsky slaniny, kúsky ananásu a nastrúhaný syr.

Pečieme  v rúre predhriatej na 180 °C približne 25 minút. Na posledných 5 minút zvýšime  teplotu na 200 °C, aby syr dostal zlatistú farbu.

Tipy:

Ak nemáme  ananás, môžeme  ho nahradiť inou zeleninou, napríklad paprikou či kukuricou.

Polevu si môžeme  prispôsobiť podľa chuti – skúsiť paradajkový základ alebo iné obľúbené ingrediencie.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*