Veľmi dobrý makový koláč podľa starého receptu!
Ak máte radi babičkine recepty, určite si týmto dobrým koláčikom prídete na svoje.
Na konci nájdete priložený videorecept, podľa ktorého môžete postupovať.
Babička mi odovzdala nielen svoje pekárske schopnosti, ale aj recepty. Ako pečiete makový koláč? Tento makový koláč pochádza zo starodávnej knihy receptov mojej babičky. Makové koláče sú úprimne moje obľúbené pečivo. Posýpka navrchu, maková plnka vo vnútri s jednoduchou piškótou robí tento koláč lahodným a jemným.
Ingrediencie
Cesto
- 200 g masla
- 200 g práškového cukru
- 4 vajcia
- 350 g viacúčelovej múky
- 2 ČL prášku do pečiva
Zmiešajte maslo s práškovým cukrom do peny. Postupne pridajte vajcia, múku a prášok do pečiva. Hotové cesto rovnomerne rozotrite na vymastený a múkou vysypaný plech. (29 x 33 cm).
Náplň
- 400 g mletého maku
- 1 liter mlieka
- 150 g cukru
- 150 g mäkkej pšeničnej krupice
Mlieko zmiešajte s cukrom mletým makom, priveďte do varu. Postupne za stáleho miešania pridajte krupicu a varte kým nezhustne.
Hotovú makovú plnku nechajte mierne vychladnúť a rovnomerne ju naneste na pripravene cesto. Zarovnajte.
Posýpka
- 300 g múky
- 200 g cukru
- 1 PL vanilkového cukru
- 125 g masla
Múku, cukor a vanilkový cukor premiešajte. Pridajte maslo a rukami vytvorte drobivú zmes. Posypku rovnomerne posypte na vrch makovej plnky.
Pečte v teplovzdušnej rúre predhriatej na 180 °C približne 35 minút, kým povrch nezíska zlatistú farbu.
Dobrú chuť!
VIDEORECEPT:
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply