Toto je KRÁĽOVNÁ báboviek! Najlepší recept na vláčnu bábovku s pudingom a kyslou smotanou!

Objavila som recept na luxusnú bábovku z kyslej smotany a vanilkového pudingového prášku. Príprava je veľmi jednoduchá a keď máte radi bábovku ku kávičke, tak vrelo odporúčam. Za 15 minút máte všetko vo forme a už len stačí upiecť. Nezabúdajte, že ak upečiete bábovku, nechajte ju vo forme vychladnúť, aby sa nestalo, že vám z formy vyjde iba polovica.

Budeme potrebovať:

5 ks vajec
180 g cukru
180 ml oleja
400 g kyslej smotany
300 g hladkej múky
1 ks kypriaci prášok do pečiva
1 ks pudingový vanilkový prášok
100 ml mlieka
20 g kakaa
1 ks vanilkový cukor

Postup:

1.

Vajcia si vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme olej a kyslú smotanu a všetko premiešame do peny. Prisypeme múku s vanilkovým pudingom a práškom do pečiva. Nakoniec pridáme mlieko a zmes si starostlivo zamiešame.

2.

Bábovkovú formu si vymastíme maslom a vysypeme múkou. Z cesta si odlejeme 1/3 a do tej pridáme kakao. Tmavé cesto rozotrieme cez vrstvu svetlého a špirálovými ťahmi vidličkou obe cestá zľahka premiešame tak, aby vznikol mramorový vzor.

3.

Pečieme cca 40-45 min. v predhriatej rúre pri 180 ° C.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*