Tvarohovo-čučoriedkový koláč! Každý si naň pýta recept…

Každý si pýta recept na túto krémovú dobrotu!

Na konci nájdete priložený videorecept, podľa ktorého môžete postupovať.

Ingrediencie

Cesto:

  • 200 g hladkej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1/2 ČL soli
  • 110 g  masla
  • 40 g rastlinného oleja
  • 200 g kryštálového cukru
  • 120 g mlieka
  • 30 g citrónovej šťavy
  • 2 vajcia
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1 ČL citrónovej kôry (voliteľné)
  • 200 g čučoriedok

Plnka:

  • 120 g smotanového syra( jemného krémového tvarohu, mascarpone)
  • 300 g smotany na šľahanie
  • 60 g práškového cukru
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • štipka soli

Postup

Predhrejte rúru na 170 °C.

V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva.

V inej miske vyšľahajte maslo, olej, cukor a  soľ, kým nevznikne krémová hmota. Postupne pridávajte vajcia, vanilkový extrakt, citrónovú šťavu a kôru. Postupne pridávajte sypké ingrediencie a mlieko, striedavo v troch krokoch. Jemne vmiešajte čučoriedky. Cesto nalejte do formy  vystlanej papierom na pečenie.

Pečte pri 170 °C približne 30-35 minút, urobte test ihlou. Upečený korpus nechajte úplne vychladnúť.

V miske vyšľahajte smotanový syr, smotanu na šľahanie, práškový cukor, vanilkový extrakt a štipku soli, kým nevznikne hustý krém.

Na vychladnutý korpus rovnomerne naneste krém. Podľa želania ozdobte čučoriedkami alebo citrónovou kôrou.

Tipy:

  • Pre intenzívnejšiu chuť pridajte viac citrónovej kôry.
  • Čučoriedky pred vmiešaním obaľte v múke, aby počas pečenia neklesli na dno.

Dobrú chuť!

VIDEORECEPT:

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*