Koláč, ktorý sa topí v ústach! Tento koláčik budete piecť každý deň. Je úžasne chutný a jednoduchý! Toto je skvelá voľba napríklad na narodeninovú oslavu. Pozrite si tento chutný recept a dajte mi vedieť, ako vám chutí!
Suroviny:
- 3 žĺtky
- štipka soli
- 60 gramov cukru
- Nastrúhame šupku z 1/2 citróna
- 120 gramov rozpusteného masla
- šťava z polovice citróna
- 260 gramov hladkej múky.
Krém:
- 350 gramov gréckeho jogurtu
- 80 gramov jemného krupicového cukru
- 1 vajce
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Sneh:
.
- 3 vaječné bielka
- 460 gramov cukru
Postup:
3 žĺtka vymiešame so štipkou soli a 60 g cukru do peny, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a rozpustené maslo, vymiešame do hladka, pridáme šťavu z pol citróna, premiešame do hladka, postupne primiešame 260g hladkej múky a vypracujeme polotuhé cesto. Cesto rovnomerne rozložíme na spodok formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie. Cesto husto popicháme vidličkou.
350g gréckeho jogurtu, 80 g cukru a 1 vajce vymiešame, pridáme 1 lyžicu vanilkového extraktu a vymiešame, krém rovnomerne rozotrieme na pripravené cesto vo forme na pečenie, zarovnáme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 35 minút.
3 bielka a 460 g cukru vyšľaháme na tuhý sneh, preložíme ho do cukrárskeho vrecka a ozdobne rovnomerne nastriekame na vrch predpečeného koláča. Dáme ešte piecť pri 180°C asi 10 minút. Necháme vychladnúť. Prejeme dobrú chuť!
Leave a Reply