
Na konci príspevku je videorecept, podľa ktorého môžete postupovať!
Ingrediencie:
Na brownie:
- 200 g tmavej čokolády
- 100 g masla
- 3 vajcia
- 100 g trstinového cukru
- 50 g cukru
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 70 g hladká múky
- 30 g horkého kakaa
Tmavú čokoládu s maslo, rozpustíme vo vodnom kúpeli a vymiešame do hladka.
Vajcia vymiešame s cukrom, trstinovým cukrom a vanilkovým extraktom, vymiešame do hladka. Pridáme rozpustenú čokoládu, múku a kakao. Vymiešame.
Pečieme na plechu, na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 175°C asi 25-30 minút. Necháme vychladnúť.
Na mascarpone krém:
- 250 g mascarpone
- 200 ml smotany na šľahanie
- 2 PL práškového cukru
- 1 ČL vanilkového extraktu
Mascarpone vyšľaháme so šľahačkou, práškovým cukrom a vanilkovým extraktom.
Ešte potrebujeme:
- 1 balenie dlhé piškóty
- 150 ml čierna káva vychladená.
- kakao na posypanie
Piškóty namáčame v studenej káve a ukladáme ich na vychladený upečený korpus. Na piškóty rovnomerne navrstvíme pripravený krém, zarovnáme. Vrch posypeme kakaom. Odložíme do chladničky na 2-3 hodiny stuhnúť. Dobrú chuť!
VIDEORECEPT:
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply