
Na konci príspevku je video, podľa ktorého môžete postupovať!
Ingrediencie:
- 150 gramov cestoviny Špätzle, (alebo domácich halušiek, predvarených)
- 1 malá cibuľa
- 50 gramov zeleru
- 50 gramov mrkvy
- 50 gramov póru
- 2 strúčiky cesnaku
- 1,5 litra vody
- soľ a korenie
- 2 čajové lyžičky repkového oleja
- klobáska alebo párky
Postup:
Cibuľu, cesnak, mrkvu, zeler a pór nakrájajte nadrobno.
V hrnci rozohrejte repkový olej a orestujte cibuľu do sklovita. Pridajte cesnak a krátko orestujte. Pridajte nakrájanú mrkvu, zeler a pór, premiešajte a restujte ešte 2 – 3 minúty.
Údené párky nakrájajte na kúsky a opečte na troche oleja.
Zalejte vodou, osoľte, okoreňte a priveďte k varu. Vložte predvarené Špätzle a nechajte variť 10 – 15 minút, kým sa chute spoja. Pridajte opečenú klobásku alebo párky a nechajte chvíľu povariť. Polievku podávajte horúcu. Dobrú chuť!
VIDEORECEPT:
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply