Babičkina sýta polievka s klobáskou! Vynikajúca polievka, ktorej neodolá absolútne nikto…

Na konci príspevku je video, podľa ktorého môžete postupovať!

Ingrediencie:

  • 150 gramov  cestoviny Špätzle, (alebo domácich halušiek, predvarených)
  • 1 malá cibuľa
  • 50 gramov zeleru
  • 50 gramov mrkvy
  • 50 gramov póru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1,5 litra vody
  • soľ a korenie
  • 2 čajové lyžičky repkového oleja
  • klobáska alebo párky

Postup:

Cibuľu, cesnak, mrkvu, zeler a pór nakrájajte nadrobno.

V hrnci rozohrejte repkový olej a orestujte cibuľu do sklovita. Pridajte cesnak a krátko orestujte. Pridajte nakrájanú mrkvu, zeler a pór, premiešajte a restujte ešte 2 – 3 minúty.

Údené párky nakrájajte na kúsky a opečte na troche oleja.

Zalejte vodou, osoľte, okoreňte a priveďte k varu. Vložte predvarené Špätzle a nechajte variť 10 – 15 minút, kým sa chute spoja. Pridajte opečenú klobásku alebo párky a nechajte chvíľu povariť. Polievku podávajte horúcu. Dobrú chuť!

VIDEORECEPT:

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho  s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*