Pridajte ho do zemiakovej kaše namiesto mlieka! Bude oveľa viac krémová a nadýchaná.

Do zemiakovej kaše už žiadne mlieko nepridávam! Vďaka tomuto triku bude oveľa viac nadýchaná a krémová…

Zemiaková kaša je obľúbenou prílohou, ktorú pozná takmer každý. Tradične sa pripravuje s mliekom a maslom, ale ak chcete dosiahnuť ešte jemnejšiu a nadýchanejšiu konzistenciu, mlieko nahraďte cmarom. Tento jednoduchý trik pridá zemiakovej kaši lahodnú krémovitosť a mierne kyslastú chuť, ktorá skvele doplní jej chuťový profil.

Prečo pridať do zemiakovej kaše cmar?

  1. Lepšia textúra – Cmar dodá zemiakovej kaši extra jemnosť a vzdušnosť.
  2. Bohatšia chuť – Jemne kyslastá chuť cmaru pridá kaši nový rozmer.
  3. Nižší obsah tuku – V porovnaní s plnotučným mliekom alebo smotanou je cmar ľahší, čo je skvelé pre tých, čo si strážia kalórie.
  4. Väčšia nadýchanosť – Obsah kyselín v cmare pomáha zemiakom udržať si ľahkosť a zabraňuje ich lepivosti.

Recept na zemiakovú kašu s cmarom

Ingrediencie:

  • 1 kg zemiakov (najlepšie múre druhy, napr. varný typ C)
  • 250 ml cmaru
  • 50 g masla
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá pažítka alebo petržlenová vňať na ozdobu (voliteľne)

Postup:

  1. Zemiaky ošúpte, nakrájajte na menšie kúsky a dajte variť do osolenej vody, kým nie sú mäkké (asi 15-20 minút).
  2. Sceďte a nechajte ich chvíľu odstáť, aby sa odparila prebytočná vlhkosť.
  3. Roztopte maslo a spolu s cmarom ho pridajte k horúcim zemiakom.
  4. Roztlačte alebo rozmixujte do hladkej konzistencie.
  5. Ochutnajte a podľa potreby dochuťte soľou a korením.
  6. Podávajte teplé, posypané čerstvými bylinkami.

Vyskúšajte tento trik a uvidíte, že zemiaková kaša s cmarom sa stane vašou novou obľúbenou verziou tejto klasickej prílohy!

Zdieľajte tento recept aj so svojimi priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*