Nezabudnuteľné rezy Čierny les.

Na konci príspevku najdete video podľa ktorého môžete postupovať!

Tento koláčik, je náš obľúbený. Vhodný na každú príležitosť. Šťavnatý, lahodný, rozplýva sa na jazyku.

Ingrediencie:

Cesto:

  • 4 vajcia
  • 200 g cukru
  • 1 balíček vanilkový cukor
  • 250 ml mlieka
  • 150 ml oleja
  • 50 g kakaa
  • 1 balíček prášok do pečiva
  • 350 g  hladkej múky

Vajcia cukor a vanilkový cukor vyšľaháme do peny. Pridáme olej a mlieko. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Vymiešame do hladka. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na vrch cesta rovnomerne rozložíme vykôstkované čerešne.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170°C asi 30 minút. Urobíme si test ihlou. Necháme vychladnúť.

Ešte potrebujeme:

  • 1 pohár vykôstkované čerešne
  • šťava z čerešni na poliatie korpusu

Upečený korpus rovnomerne polejeme čerešňovou šťavou.

Na krém:

  • 600 ml smotana na šľahanie 33%
  • 200 g jemný tvaroh
  • 200 g mascarpone
  • 120 g práškového cukru
  • 1 balíček stužovač šľahačky
  • 3 lyžice čokoládových hoblín

Smotanu, tvaroh a mascarpone vymiešame na hustý krém, pridáme práškový cukor a stužovač šľahačky. Dobre vymiešame. Nakoniec primiešame čokoládové hobliny.

Krém rovnomerne rozložíme na korpus. Zarovnáme. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami a vykôstkovanými čerešňami.

Video podľa ktorého môžete postupovať.

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*