Sladké slimáčiky, ktoré zmiznú za minútu

Voňavé, mäkučké  ako od babičky.

Ingrediencie:

  • 7 g  sušeného droždia
  • 125 ml  teplej vody
  • 185 ml  teplého mlieka
  • 125 ml  rozpusteného masla
  • 60 g  cukru
  • ¼ lyžičky soli
  • 3 žĺtky
  • 540 g  hladkej múky
  • Rozpustené maslo (na potretie cesta po rozvaľkaní)
  • Smotana (na potretie pred pečením)
  • Práškový cukor (na posypanie)

Postup:

V teplej vode rozpustite 1 lyžicu cukru a sušené droždie. Nechajte odstáť 10 minút. Pridajte teplé mlieko, žĺtky, zvyšný cukor a rozpustené maslo. Dobre premiešajte. Pridajte múku a soľ, potom vypracujte pružné, nelepivé  cesto.

Cesto prikryte a nechajte kysnúť  asi 1 hodinu. Rozvaľkajte  na obdĺžnik, na hrúbku asi 3-4 mm, potrite  rozpusteným maslom a nakrájajte na 12 pásikov. Každý pásik zatočte  do tvaru slimáčika.  Slimáčiky uložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Nechajte  kysnúť ďalšiu hodinu.

Pred pečením potrite  smotanou a pečte pri 180 °C približne 15 – 20 minút do zlatá. Po upečení posypte  práškovým cukrom a podávajte. Dobrú chuť!

Naš tip:

Plát cesta potrite maslom, posypte škoricovým cukrom nakrájajte na pásiky a zatočte do tvaru slimáčikov.

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*