Tvarohové čokoládové tyčinky. Jednoduché a neodolateľné!

Ingrediencie:

  • 0,5 kg tvarohu,
  • 4 vrchovaté polievkové lyžice práškového cukru,
  • 1 vrchovatá polievková lyžica vanilkového cukru.
  • Nastrúhaná kôra z 1 citróna,
  • 2 zarovnané polievkové lyžice želatínového prášku (značka Lucullus)
  • 1 dl vody,
  • 3 tabuľky tmavej čokolády (kvalitná, 100 gramov/obsah kakaa 50 alebo 80 %).
  • 1 PL oleja

Postup:

Tvaroh dôkladne roztlačte alebo vymiešajte do hladka, potom pridajte práškový cukor, citrónovú kôru a vanilkový cukor a dôkladne premiešajte ponorným šľahačom. Želatínu dáme do vody, pár minút miešame, necháme napučať a potom vložíme mierne zahrievame, kým sa želatína rozpustí. Dobre premiešame a pridáme k tvarohu.


Na tácku položte potravinársku fóliu, tvaroh vložte do jednorazového vrecúška, vo vrecúšku vyrežte 1,5 cm otvor a vytlačte prúžky ľubovoľnej dĺžky a dajte na 1,5 – 2 hodiny zmraziť.

Čokoládu rozpustíme s 1 PL oleja vo vodnom kúpeli, vymiešame do leskla. V čokoláde namáčame  zmrazené kúsky tvarohu, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, dáme na pár minút do chladničky  stuhnúť a máme hotovo.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*