
Ingrediencie:
- 0,5 kg tvarohu,
- 4 vrchovaté polievkové lyžice práškového cukru,
- 1 vrchovatá polievková lyžica vanilkového cukru.
- Nastrúhaná kôra z 1 citróna,
- 2 zarovnané polievkové lyžice želatínového prášku (značka Lucullus)
- 1 dl vody,
- 3 tabuľky tmavej čokolády (kvalitná, 100 gramov/obsah kakaa 50 alebo 80 %).
- 1 PL oleja
Postup:
Tvaroh dôkladne roztlačte alebo vymiešajte do hladka, potom pridajte práškový cukor, citrónovú kôru a vanilkový cukor a dôkladne premiešajte ponorným šľahačom. Želatínu dáme do vody, pár minút miešame, necháme napučať a potom vložíme mierne zahrievame, kým sa želatína rozpustí. Dobre premiešame a pridáme k tvarohu.
Na tácku položte potravinársku fóliu, tvaroh vložte do jednorazového vrecúška, vo vrecúšku vyrežte 1,5 cm otvor a vytlačte prúžky ľubovoľnej dĺžky a dajte na 1,5 – 2 hodiny zmraziť.
Čokoládu rozpustíme s 1 PL oleja vo vodnom kúpeli, vymiešame do leskla. V čokoláde namáčame zmrazené kúsky tvarohu, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, dáme na pár minút do chladničky stuhnúť a máme hotovo.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply