
Ak chcete rýchly koláč s piškótou a krémom, tak toto je pre vás tá správna voľba. Kakaový koláč s pudingovým krémom a kyslou smotanou!
Ingrediencie:
Cesto:
🔸 1 prášok do pečiva
🔸 2 polievkové lyžice kakaa
🔸 250 g hladkej múky
🔸 1 dcl oleja
🔸 1 balíček vanilkového cukru
🔸 1 dcl mlieka
🔸 5 vajec
🔸 250 g kryštálového cukru
Krém:
🔸 8 dcl mlieka
🔸 4 balíčky vanilkového cukru (voliteľne môžete pridať aj cukor podľa chuti)
🔸 2 vanilkové pudingové prášky
Poleva:
🔸 4 dcl kyslej smotany
🔸 6 polievkových lyžíc práškového cukru
Postup:
1. Príprava krému:
Uvaríme puding s mliekom a vanilkovým cukrom podľa návodu na obale. Hotový puding necháme úplne vychladnúť.
2. Cesto:
Vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme olej, mlieko, kakao, múku zmiešanú s práškom do pečiva a vanilkový cukor. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vlejeme do formy vystlanej papierom na pečenie alebo vymastenej a vysypanej múkou.
3. Pečenie:
Lyžicou rovnomerne ukladáme do cesta kúsky vychladnutého pudingu.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30–40 minút.
4. Poleva:
Kyslú smotanu vymiešame s práškovým cukrom a rovnomerne natrieme na ešte teplý upečený koláč.
Vrátime späť do rúry a pečieme ešte 10 minút. Koláč necháme vychladnúť. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply