Kráterový koláč – výborný koláč nášho detstva!

Ak chcete rýchly koláč  s piškótou a krémom, tak toto je pre vás tá správna voľba. Kakaový koláč  s pudingovým krémom a kyslou smotanou!

Ingrediencie:

Cesto:

🔸 1 prášok do pečiva
🔸 2 polievkové lyžice kakaa
🔸 250 g hladkej múky
🔸 1 dcl oleja
🔸 1 balíček vanilkového cukru
🔸 1 dcl mlieka
🔸 5 vajec
🔸 250 g kryštálového cukru

Krém:

🔸 8 dcl mlieka
🔸 4 balíčky vanilkového cukru (voliteľne môžete pridať aj cukor podľa chuti)
🔸 2 vanilkové pudingové prášky

Poleva:

🔸 4 dcl kyslej smotany
🔸 6 polievkových lyžíc práškového cukru

Postup:

1. Príprava krému:

Uvaríme puding s mliekom a vanilkovým cukrom podľa návodu na obale. Hotový puding necháme úplne vychladnúť.

2. Cesto:

Vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme olej, mlieko, kakao, múku zmiešanú s práškom do pečiva a vanilkový cukor. Nakoniec zľahka primiešame tuhý  sneh z bielkov. Cesto vlejeme do formy  vystlanej papierom na pečenie alebo vymastenej a vysypanej múkou.

3. Pečenie:

Lyžicou rovnomerne ukladáme do cesta kúsky vychladnutého pudingu.

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30–40 minút.

4. Poleva:

Kyslú smotanu vymiešame s práškovým cukrom a rovnomerne natrieme na ešte teplý upečený koláč.

Vrátime späť do rúry a pečieme ešte  10 minút. Koláč necháme vychladnúť. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*