Neprekonateľná torta! Svojou chuťou dostane úplne každého…

Ľahká a nadýchaná, krémová torta vhodná na každú oslavu.

Ingrediencie:

Korpus: 

✔️10 bielkov
✔️12 lyžíc cukru
✔️3 lyžice  polohrubej múky
✔️200 g mletých vlašských orechov

Na krém:

✔️10 žĺtkov
✔️80 g kukuričný škrob( Maizena)
✔️6 lyžíc cukru
✔️1 vrecko vanilkového cukru
✔️500 ml mlieka
✔️250 g margarínu
✔️150 g mletých vlašských orechov

Na ozdobu:

✔️2 šľahačkový  vanilkový krém  v prášku
✔️250 ml mlieka
✔️polovičky vlašských orechov

Postup:

Korpus:

Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Zľahka pridáme múku zmiešanú s mletými vlašskými orechmi.

Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20 minút do zlatistá. Necháme vychladnúť.

Upečený korpus rozrežeme na tri rovnaké  pásiky.

Krém:

Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom , pridáme kukuričný škrob a trochu studeného mlieka.  Vymiešame do hladka.

Zvyšné mlieko zohrejeme, kým nezačne vrieť, potom vmiešame zmes so žĺtkami. Varíme na miernom ohni  do hustá.  Krém prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.

Margarín vyšľaháme do peny.

Vychladnutý krém zmiešame s vymiešaným margarinom a nakoniec pridáme mleté vlašské orechy. Krém rozdelíme na tri časti.

Skladanie torty:

Na spodok položíme jeden vychladnutý plát, natrieme krémom, položíme druhý plát, natrieme druhou časťou krému, položíme tretí plát a natrieme vrch aj boky zvyšným krémom. Tortu odložíme do chladničky na 3-4 hodiny stuhnúť.

Šľahačkový vanilkový krém v prášku vymiešame s mliekom na hustý krém.

Stuhnutú tortu ozdobíme šľahačkovým krémom a polovičkami vlašských orechov podľa vlastnej fantázie.  Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*