
Ľahká a nadýchaná, krémová torta vhodná na každú oslavu.
Ingrediencie:
Korpus:
✔️10 bielkov
✔️12 lyžíc cukru
✔️3 lyžice polohrubej múky
✔️200 g mletých vlašských orechov
Na krém:
✔️10 žĺtkov
✔️80 g kukuričný škrob( Maizena)
✔️6 lyžíc cukru
✔️1 vrecko vanilkového cukru
✔️500 ml mlieka
✔️250 g margarínu
✔️150 g mletých vlašských orechov
Na ozdobu:
✔️2 šľahačkový vanilkový krém v prášku
✔️250 ml mlieka
✔️polovičky vlašských orechov
Postup:
Korpus:
Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Zľahka pridáme múku zmiešanú s mletými vlašskými orechmi.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20 minút do zlatistá. Necháme vychladnúť.
Upečený korpus rozrežeme na tri rovnaké pásiky.
Krém:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom , pridáme kukuričný škrob a trochu studeného mlieka. Vymiešame do hladka.
Zvyšné mlieko zohrejeme, kým nezačne vrieť, potom vmiešame zmes so žĺtkami. Varíme na miernom ohni do hustá. Krém prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
Margarín vyšľaháme do peny.
Vychladnutý krém zmiešame s vymiešaným margarinom a nakoniec pridáme mleté vlašské orechy. Krém rozdelíme na tri časti.
Skladanie torty:
Na spodok položíme jeden vychladnutý plát, natrieme krémom, položíme druhý plát, natrieme druhou časťou krému, položíme tretí plát a natrieme vrch aj boky zvyšným krémom. Tortu odložíme do chladničky na 3-4 hodiny stuhnúť.
Šľahačkový vanilkový krém v prášku vymiešame s mliekom na hustý krém.
Stuhnutú tortu ozdobíme šľahačkovým krémom a polovičkami vlašských orechov podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply