Mleté mäso v syrovej omáčke.

Výborný nápad na rýchly obed. 🍛🍲

Ingrediencie:

Karbonátky:

✔️500 g mletého hovädzieho mäsa
✔️400 g zemiakov
✔️3 malé cibule
✔️2 strúčiky cesnaku
✔️2 lyžice  hladkej múky
✔️1 vajce
✔️podľa chuti soľ, korenie, bylinky

Bešamel:

✔️trochu masla
✔️2-3 lyžice hladkej múky
✔️500 ml mlieka
✔️200 ml smotany na varenie
✔️trochu soli, čierne  korenie
✔️kúsok syra

Postup:

Mäso:

🌟Cibuľu nakrájame nadrobno, zemiaky nastrúhame na hrubo, cesnak nastrúhame na jemno. Všetko pridáme k mletému mäsu. Vajíčko rozšľaháme a pridáme k zmesi. Pridajte 2 polievkové lyžice múky, soľ, čierne korenie a bylinky podľa chuti. Všetko dobre premiešame, aby bola hmota jednotná.


🌟Z mäsovej hmoty vytvarujeme malé karbonátky  a opečieme ich na  rozohriatom oleji z oboch strán. (Cieľom nie je vyprážať ich úplne, ale len chytať peknú kôrku z oboch strán.)

🌟Opečené karbonátky položíme vedľa seba do ohňovzdornej misky alebo pekáča!

Bešamel

🌟Do oleja, v ktorom sa vyprážalo mäso, pridáme kúsok masla. Vložíme 2-3 plné lyžice múky a premiešame tak, aby sa nevytvorili hrudky. Za stáleho miešania nalejeme mlieko. V prípade potreby pridáme smotanu na varenie, soľ a korenie.

🌟Do hotového bešamelu pridáme trochu syra (podľa želania syr, parmezán, goudu, ementál a pod.). Karbonátky polejeme hotovým bešamelom, prikryjeme alobalom a pečieme asi 30 minút pri 220 C. Potom alobal odstránime a pečieme ešte 15 minút pri rovnakej teplote.

Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom, alebo nakrájanou zeleninou. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*