
Ingrediencie:
Korpus:
✦6 bielkov
✦4 žĺtky
✦12 dkg práškového cukru
✦16 dkg mletých vlašských orechov
✦2 lyžice polohrubej múky
✦1 vrecúško prášku do pečiva
✦vanilková príchuť
Na krém:
✦20 dkg masla
✦15 dkg práškového cukru
✦1 polievková lyžica instantnej kávy v prášku
✦5 dkg mletých vlašských orechov
✦1 dl šľahačky na šľahanie 33%
Na vrch:
✦strúhaná čokoláda
Postup:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Do zmesi vmiešame múku, prášok do pečiva a mleté vlašské orechy. Cesto vylejeme do formy s rozmermi 23 x 32 cm a pečieme pri 180°C.
Maslo zmiešajte s práškovým cukrom, potom pridajte kávový prášok a mleté vlašské orechy.
Vyšľaháme šľahačku do tuha a vmiešame ju do krému. Vychladnutý koláč potrieme krémom a vrch posypeme strúhanou čokoládou. Koláč odložíme na 2-3 hodiny do chladničky stuhnúť! Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply