Orechové penové rezy.

Ingrediencie:

Korpus:

✦6 bielkov
✦4 žĺtky
✦12 dkg práškového cukru
✦16 dkg mletých vlašských orechov
✦2 lyžice polohrubej múky
✦1 vrecúško prášku do pečiva
✦vanilková príchuť

Na krém:

✦20 dkg masla
✦15 dkg práškového cukru
✦1 polievková lyžica instantnej kávy v prášku
✦5 dkg mletých vlašských orechov
✦1 dl šľahačky na šľahanie 33%

Na vrch:

✦strúhaná čokoláda

Postup:

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Do zmesi vmiešame múku, prášok do pečiva a mleté ​​vlašské orechy. Cesto  vylejeme do formy s rozmermi 23 x 32 cm a pečieme pri 180°C.

Maslo zmiešajte s práškovým cukrom, potom pridajte kávový prášok a mleté ​​vlašské orechy.

Vyšľaháme šľahačku do tuha a vmiešame ju do krému. Vychladnutý koláč potrieme krémom a vrch posypeme strúhanou čokoládou. Koláč odložíme na 2-3 hodiny do chladničky stuhnúť! Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*