
Ingrediencie:
Korpus:
❖ 14 lyžíc cukru
❖ 8 vajec
❖ 4 lyžice nesladeného kakaového prášku
❖ 10 dkg polohrubej múky
❖ 1 vrecúško prášku do pečiva
Na krém:
❖ 2,5 dl mlieka
❖ 6 žĺtkov
❖ 3 lyžice múky
❖ 1 lyžička kukuričného škrobu
❖ 20 dkg práškového cukru
❖ vanilková príchuť
❖ 30 dkg masla
Na vrch:
❖ 1,5 dl šľahačky
❖ čokoládové lupienky
Postup:
➔Bielky vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, potom vmiešame žĺtky.
➔Múku zmiešame s práškom do pečiva a kakaom a postupne pridáme vaječnej zmesi. Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 25 minút. Upečený plát necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.
➔Do misky dáme žĺtky, pridáme múku a kukuričný škrob, potom pomaly prilievame mlieko. Na miernom ohni za stáleho miešania varíme do hustá, potom odstavíme z ohňa, dochutíme vanilkovým extraktom a necháme vychladnúť.
➔Maslo šľaháme s práškovým cukrom a po lyžičkách pridávame vanilkový krém. Dobre premiešame a potom natrieme na vychladnutý plát.
➔Vyšľaháme šľahačku do tuha, natrieme ju na vrch, posypeme hoblinkami čokolády a odložíme na 1 hodinu do chladničky. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply