Bohaté rezy.

Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!

Úžasná kombinácia piškóty, višní, čokolády a maku.🌸🍒🍫 🍰

Ingrediencie:

Piškóta:

✿ 6 vajec
✿ 120 g cukru
✿120 g polohrubej múky

Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, potom po jednom pridáme žĺtka a na koniec preosiatu múku. Jemne premiešame.

Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20-25 minút do zlatistá. Upečený plát necháme vychladnúť a rozrežeme ho na dve polovice.

Tukové cesto:

✿ 150 g hladkej múky
✿ 50 g cukru
✿ 70 g masla
✿ 5 g prášku do pečiva
✿ 1 žĺtok
✿ 1–2 lyžice mlieka alebo kyslej smotany

Múku zmiešame s cukrom, práškom do pečiva, maslom a žĺtkom. Nakoniec pridáme 1-2 lyžice mlieka alebo kyslej smotany. Vymiešame hladké nelepivé cesto. Cesto rozdelíme na polovice a  vyvaľkáme  dva platy na veľkosť plechu.

Maková plnka:

✿150 g mletého maku
✿ 70 g práškového cukru
✿ 1 vyšľahaný bielok
✿ 100 ml teplého mlieka
✿ 50 g hladkej múky
✿ 50 g roztopeného masla
✿ 1 vanilkový cukor
✿ kôra z 1 citróna
✿ vykôstkované višne( kompót)

Mak zmiešame s práškovým cukrom, múkou, vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou,  vyšľahaným bielkom, pridáme roztopené maslo a teplé mlieko. Všetko dobre vymiešame.

Višne scedíme a necháme dobre odkvapkať.

Na spodok plechu položíme jeden plát cesta, na  cesto navrstvíme makovú plnku, do makovej plnky rovnomerne rozložíme vykôstkované višne a na vrch položíme druhý plát cesta. Cesto popicháme  vidličkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20-25 minút. Upečený makový korpus necháme vychladnúť.

Krém:

✿ 200 g masla
✿ 200 g kondenzovaného mlieka (sladeného)
✿ 100 g čokolády

Maslo vyšľaháme do peny, pridáme sladené kondenzované mlieko dobre vymiešame. Nakoniec pridáme rozpustenú čokoládu, vymiešame do hladka.

Poleva:

✿ 150 g čokolády
✿ 2–3 lyžice oleja

Čokoládu a olej  rozpustím vo vodnom kúpeli. Vymiešame do leskla.

Na spodok položíme jeden piškotový plát, jemne ho pokvapkáme višňovou šťavou a natrieme polovicou krému, zarovnáme. Na krém položíme makový korpus a  natrieme druhú polovicu krému, zarovnáme. Na vrch položíme druhý piškotový plát. Jemne zaťažíme. Koláč odložíme na noc do chladničky.

Na druhý deň koláč polejeme čokoládovou polevou, necháme stuhnúť. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*