
Jednoduchý recept, ktorý zvládne aj začiatočník. 🍫🥥☕
Ingrediencie:
Cesto:
✿ 250 g masla
✿ 300 g kryštálového cukru
✿ 1 vanilkový cukor
✿ 4 vajcia
✿ 300 g hladkej múky
✿ 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
✿ 50 g kakaa
✿ 125 ml mlieka
Krém:
✿ 200 g masla
✿ 200 g práškového cukru
✿ 50 g kakaa
✿ 70 ml silnej čiernej kávy
✿ 10 ml rumu
✿ 200 g strúhaného kokosu
Postup:
Maslo, kryštálový cukor a vanilkový cukor vyšľaháme do peny. Postupne pridávame vajcia – každé po niekoľkých minútach miešania.
Múku, kakao a prášok do pečiva premiešame, pridáme do cesta spolu s mliekom a dobre vymiešame do hladka.
Cesto nalejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu (veľkosť cca 28 × 38 cm) a pečieme asi 20 minút pri teplote 200 °C.
Strúhaný kokos nasucho opražíme na teflónovej panvici za stáleho miešania, kým nezíska zlatistú farbu. Necháme vychladnúť.
Maslo a práškový cukor vyšľaháme do peny. V samostatnej miske zmiešame kávu, kakao a rum, potom túto zmes primiešame do krému.
Vychladnutý koláč potrieme krémom a posypeme opraženým kokosom.
📌Poznámky a tipy.
★ Namiesto kokosu môžete použiť opražené lieskové orechy.
★ Na kávu je vhodné použiť espresso.
★ Plech môžete vystlať papierom na pečenie pre jednoduchšie čistenie.
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply