
Výdatný, malý a chutný koláčik, ktorý ak sa nezje, vydrží dlho. Robím na oslavy a sviatky…🥥❤️
Ingrediencie:
Tmavá časť:
✿ 300 g mletých sušienok
✿ 150 g práškového cukru
✿ 3 lyžice kakaa
✿ 1 dl silnej čiernej kávy (alebo instantnej)
Svetlá časť:
✿ 200 g masla (alebo margarínu)
✿ 200 g práškového cukru
✿ 200 g strúhaného kokosu
✿ 1 žĺtok
✿ Kôra z 1 citróna
✿ 2 lyžice citrónovej šťavy
💡 Tip:
Tento koláč sa dá pripraviť aj v pôstnej verzii – maslo nahraďte margarínom, vynechajte žĺtok a použite sušienky bez vajec.
Postup:
Príprava tmavej časti:
V mise zmiešajte mleté sušienky, práškový cukor, kakao a kávu (ak používate instantnú, rozpustite 3 čajové lyžičky v troche teplej vody). Cesto by nemalo byť príliš mokré ani lepkavé. Zmes rozdeľte na dve časti. Jednu polovicu rozvaľkajte na potravinovú fóliu na hrúbku asi 0,5 cm.
Svetlá náplň:
Maslo vyšľahajte s práškovým cukrom a žĺtkom do peny. Na záver primiešajte strúhaný kokos, citrónovú kôru a šťavu. Polovicu svetlej zmesi rovnomerne rozotrite na tmavé cesto a pomocou fólie zrolujte do tvaru rolády.
Druhá roláda: Rovnaký postup zopakujte s druhou polovicou tmavej a svetlej zmesi.
Chladenie: Rolády nechajte stuhnúť v chladničke – ideálne cez noc. Krájajte podľa potreby. Najlepšie sa skladujú zabalené v tej istej fólii, v ktorej ste ich pripravili, a uložené v uzatvárateľnej nádobe. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply