Nepečená kokosová roláda.

Výdatný, malý a chutný koláčik, ktorý ak sa nezje, vydrží dlho. Robím na oslavy a sviatky…🥥❤️

Ingrediencie:

Tmavá časť:

✿ 300 g mletých sušienok
✿ 150 g práškového cukru
✿ 3 lyžice kakaa
✿ 1 dl silnej čiernej kávy (alebo instantnej)

Svetlá časť:

✿ 200 g masla (alebo margarínu)
✿ 200 g práškového cukru
✿ 200 g strúhaného kokosu
✿ 1 žĺtok
✿ Kôra z 1 citróna
✿  2 lyžice citrónovej šťavy

💡 Tip:

Tento koláč sa dá pripraviť aj v pôstnej verzii – maslo nahraďte margarínom, vynechajte žĺtok a použite sušienky bez vajec.

Postup:

Príprava tmavej časti:

V mise zmiešajte mleté sušienky, práškový cukor, kakao a kávu (ak používate instantnú, rozpustite 3 čajové lyžičky v troche teplej vody). Cesto by nemalo byť príliš mokré ani lepkavé. Zmes rozdeľte na dve časti. Jednu polovicu rozvaľkajte na potravinovú fóliu na hrúbku asi 0,5 cm.

Svetlá náplň:

Maslo vyšľahajte s práškovým cukrom a žĺtkom do peny. Na záver primiešajte strúhaný kokos, citrónovú kôru a šťavu. Polovicu svetlej zmesi rovnomerne rozotrite na tmavé cesto a pomocou fólie zrolujte do tvaru rolády.

Druhá roláda: Rovnaký postup zopakujte s druhou polovicou tmavej a svetlej zmesi.

Chladenie: Rolády nechajte stuhnúť v chladničke – ideálne cez noc. Krájajte podľa potreby. Najlepšie sa skladujú zabalené v tej istej fólii, v ktorej ste ich pripravili, a uložené v uzatvárateľnej nádobe. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*