Ak zbožňujete malinový džem, musíte vyskúšať tento recept. Budete potrebovať len 3 suroviny!

Mamina ma naučila variť výborný domáci džem, za čo som jej veľmi vďačná a varím ho takto už minimálne 20 rokov. nemusím sa báť dať ho ani deťom a vnúčatkám, nie je v ňom žiadna chémia.

Potrebujeme:

1 kg malín

500 g cukru

100 g čerstvej mäty

Postup:

Mätu a ovocie si umyjeme, maliny zbavíme nečistôt, dáme do hrnca a zasypeme cukrom (ak chcete maliny bez jadierok, treba ich prepasírovať cez sito). Premiešame a necháme cez noc odstáť. Na druhý deň postupne odoberáme z hrnca vždy pár naberačiek (asi 2-3) a postupne takto prevaríme celý džem (každú dávku varíme asi 10 minút). Môžeme plniť do pohárov samostatne každú túto dávku (ešte horúci džem plníme do čistých pohárov, hneď obrátime dolu viečkom a zabalíme do deky). Prípadne môžeme najskôr postupne prevariť a nakoniec celú dávku ešte raz priviesť do varu a hneď plniť do pohárov.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*