
Táto bábovka nielen krásne vyzerá, ale aj výborne chutí! 🍫🍒☕
Na konci tohto receptu je video, podľa ktorého môžete postupovať!
Ingrediencie:
Ganache do cesta:
✿ 200 g horkej čokolády (min. 52 % kakaa)
✿ 130 g smotany na šľahanie (35 %)
Postup:
Čokoládu nasekajte na malé kúsky. Zohrejte smotanu (nesmie vrieť) a zalejte ňou čokoládu. Miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a vznikne hladký krém. Odvážte 250 g a použite do cesta.
Čokoládové cesto:
✿ 75 g masla
✿ 250 g čokoládového ganache
✿ 125 g bieleho jogurtu
✿ 2 vajcia
✿ 220 g kryštálového cukru
✿ 175 g hladkej pšeničnej múky
✿ 8 g prášku do pečiva
✿ 40 g kakaového prášku
✿ 25 g uvarenej kávy (espresso alebo silná prekvapkávaná)
✿ 50 g instantnej kávy (rozpustnej)
✿ 200 g višní v sirupe (bez kôstok)
✿ štipka soli
Do misy dáme 250 g ganache a pridáme rozpustené maslo, vymiešame do hladka. Pridáme biely jogurt opäť vymiešame do hladka, potom pridáme rozšľahané vajcia a cukor, vymiešame. Pridáme preosiatu múky, prášok do pečiva a kakao. Vymiešame do hladka. Pridáme štipku soli, uvarenú kávu, instantnú kávu( v prášku) vymiešame do hladka.
Višne scedíme a primiešame do cesta.
Formu na bábovku natrieme maslom a vysypeme kakaom, cesto vylejeme do pripravenej formy, zarovnáme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160°C asi 40-50 minút. Urobíme si test ihlou.
Upečenú bábovku necháme vychladnúť vo forme asi 10 minút, potom ju vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.
Ganache na polevu:
✿ 100 g horkej čokolády (nasekanej, 52 %)
✿ 80 g smotany na šľahanie (35–38 %)
✿ 20 g višňového sirupu (prípadne kávového likéru)
Čokoládu zmiešame so smotanou na šľahanie, opatrne zahrievame a miešame, kým sa čokoláda rozpustí. Vymiešame do leskla. Pridáme višňový sirup a vymiešame do leskla.
Vychladnutú bábovku polejeme čokoládovou ganache. Necháme stuhnúť. Dobrú chuť!
VIDEORECEPT:
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply