Jahodové Tiramisu.

Ak mate chuť na niečo sladké, tento svieži dezert je tu práva pre vás. 🍓🍰❤️

Jahodové tiramisu.

Ingrediencie:

✿ 1 kg piškót na tiramisu (dlhé piškóty)
✿ 600 g jahôd
✿ 250 ml smotany na šľahanie (čo najvyšší obsah tuku)
✿ 550 g mascarpone (pri izbovej teplote)
✿ 3 lyžice vanilkového kryštálového cukru
✿ 150 ml limonády (napr. citrónovej)

Postup:

Jahody umyte pod tečúcou vodou, osušte a nakrájajte pozdĺžne na tenké plátky. Nechajte ich odkvapkať v sitku.

Smotanu vyšľahajte spolu s vanilkovým cukrom na tuhú a nadýchanú šľahačku. Pridajte mascarpone a krátko premiešajte do hladkej hmoty (nešľahajte príliš dlho, aby sa zmes nezrazila).

Pripravte si formu s rozmermi približne 20 × 30 cm. Piškóty jemne namáčajte do limonády a ukladajte ich vedľa seba na dno formy, kým ju celú nezaplníte.

Na piškóty natrite vrstvu krému z mascarpone, potom pridajte vrstvu plátkov jahôd. Pokračujte ďalšou vrstvou krému.

Na krém opäť uložte namočené piškóty. Postup opakujte – striedajte mascarpone krém, jahody a piškóty – až kým neminiete všetky suroviny. Hotový dezert vložte do chladničky aspoň na 2–3 hodiny.

Po vychladení nakrájajte a podávajte. Prajeme dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*