Najlepšia orechová s čokoládovou polevou.

Na konci receptu nájdete videorecept, podľa ktorého môžete postupovať!

TIP: Pred podávaním vyberte tortu z chladničky asi 15 minút vopred, aby orechová zmes a poleva trochu zmäkli a ľahšie sa krájali.

Ingrediencie:

Forma na pečenie: 25 × 30 cm

Orechový korpus:

✿ 6 vajec (bielka a žĺtky oddelene)
✿ 6 lyžíc práškového cukru
✿ 250 g mletých orechov (vlašské orechy, arašidy, kešu)
✿ 3 polievkové lyžice krupice
✿ 1 čajová lyžička prášku do pečiva

Kokosový korpus:

✿ 4 vaječné bielky
✿ 200 g práškového cukru
✿ 1 polievková lyžica zemiakového škrobu
✿ 150 g strúhaný kokos
✿ šťava z 1 citróna

Krém:

✿ 400g  masla
✿ 370 g vareného sladeného kondenzovaného mlieka
✿ 150 g nahrubo nasekaných vlašských orechov
✿ 150 g hrozienok ( sultánok)
✿ 150 g mandľových vločiek
✿ 1 pohár vodky alebo rumu
✿ 1 kávová lyžička + 2 polievkové lyžice vodky (navyše)

Čokoládová poleva:

✿ 150 g čokolády
✿ 150 ml smotany (18 %)

Postup:

Hrozienka si pripravíme deň vopred.  150 g hrozienok zalejeme 1 pohárom vodky alebo rumu. Necháme odležať cez noc.

Orechový korpus.
Predhrejeme  rúru na 170 °C.

Vyšľaháme 6 bielkov so štipkou soli do peny. Postupne zašľaháme  6 lyžíc práškového cukru, až vznikne pevný sneh. Po jednom primiešame  6 žĺtkov. Zľahka vmiešame  zmes 250 g mletých orechov (vlašské orechy, arašidy, kešu). Pridáme  3 lyžice krupice a 1 lyžičku prášku do pečiva.

Cesto rozotrieme  do formy s rozmermi 25 × 30 cm vystlanej papierom na pečenie. Pečieme  približne 20–25 minút, potom necháme korpus vychladnúť.

Kokosový korpus.

Predhrejeme rúru na 180 °C.

Vyšľaháme  4 bielky so štipkou soli do peny. Postupne zašľaháme 200 g práškového cukru. Primiešame šťavu z 1 citróna a 1 lyžicu zemiakového škrobu. Nakoniec zľahka vmiešame 150 g strúhaného kokosu..

Pečieme vo forme vystlanej papierom na pečenie  približne 20 minút. Nechajte vychladnúť.

Krém s orechmi a hrozienkami.

150 g nahrubo nasekaných vlašských orechov na sucho opražíme na suchej panvici. 150 g mandľových lupienkov na sucho  opražíme na panvici. Namočené hrozienka scedíme.

Vymiešame  400 g zmäknutého masla do peny. Postupne zašľaháme 370 g vareného sladeného kondenzovaného mlieka. Pridáme 1 čajovú lyžičku instantnej kávy a 2 polievkové lyžice vodky alebo rumu. Primiešame scedené hrozienka, nasekané orechy a mandľové lupienky.

 Zostavenie koláča. 

Na spodok dáme  orechový korpus. Pokvapkáme  zmesou vodky( alebo rumu), v ktorej sa namáčali hrozienka. Korpus natrieme  polovicou krému. Položíme kokosový korpus. Nanesieme  zvyšok krému a posypeme  nasekanými arašidmi.

Čokoládová poleva.

Rozpustíme  150 g čokolády v 150 ml horúcej 18 % smotany. Vymiešame  do leskla. Polevou polejeme vrch torty a rovnomerne rozotrieme.

Tortu  necháme  odstáť cez noc v chladničke, aby sa chute prepojili a vrstvy spevnili.

Pred podávaním  vyberieme Tortu  z chladničky približne 15 minút vopred, aby orechová zmes a poleva mierne zmäkli. Dobrú chuť!

VIDEORECEPT:

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*