Plnené lístkové koláčiky – pripravujem ich aj 3 krát za mesiac.

Koláčiky z lístkového cesta sú malé pečivá z lístkového cesta, plnené rôznymi náplňami. Sú veľmi obľúbené na švédskych stoloch, u pekárov alebo ako rýchly snack medzi jedlami.🍰

Ingrediencie:

★ 3 polievkové lyžice cukru
★ 2 vajcia
★ 1 balenie mrazeného lístkového cesta
★ 2 balenia vanilkového cukru
★ 1 balenie pudingového prášku (vanilkový)
★ 2 tégliky smotany na šľahanie (spolu cca 400 ml)
★ 1 balenie stužovač šľahačky
★ práškový cukor na posypanie
★ mandľové lupienky (množstvo podľa chuti)

Postup:

Príprava cesta:

Vyberte lístkové cesto z obalu a nechajte ho voľne rozmraziť. Mandľové lupienky nasucho opražte na panvici dozlatista.

Tvarovanie a pečenie:

Rozmrazené pláty cesta opatrne prekrojte na polovicu, aby vznikli približne rovnaké  štvorcové kusy. Vajíčka rozšľahajte. Plech vyložte papierom na pečenie. Naň poukladajte kúsky cesta, potrite ich rozšľahaným vajíčkom a posypte mandľovými lupienkami.

Pečte v rúre predhriatej na 190 °C približne 15 minút, kým nie sú krásne zlatisté.

Príprava náplne:

Medzitým uvarte vanilkový puding z mlieka, cukru a pudingového prášku podľa návodu. Nechajte ho úplne vychladnúť.

Smotanu na šľahanie vyšľahajte spolu so stužovačom šľahačky a vanilkovým cukrom do tuha.

Plnenie:

Upečené lístkové koláčiky dvakrát vodorovne prekrojte, aby vznikli tri vrstvy.

Na spodnú časť naneste približne 1 polievkovú lyžicu pudingu. Prikryte druhou vrstvou cesta a na ňu rozotrite šľahačku. Nakoniec zakryte vrchnou časťou koláčika.

Dokončenie:

Koláčiky nechajte odležať v chladničke aspoň 5 hodín, aby dobre stuhli. Pred podávaním ich posypte práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*