
Koláčiky z lístkového cesta sú malé pečivá z lístkového cesta, plnené rôznymi náplňami. Sú veľmi obľúbené na švédskych stoloch, u pekárov alebo ako rýchly snack medzi jedlami.🍰
Ingrediencie:
★ 3 polievkové lyžice cukru
★ 2 vajcia
★ 1 balenie mrazeného lístkového cesta
★ 2 balenia vanilkového cukru
★ 1 balenie pudingového prášku (vanilkový)
★ 2 tégliky smotany na šľahanie (spolu cca 400 ml)
★ 1 balenie stužovač šľahačky
★ práškový cukor na posypanie
★ mandľové lupienky (množstvo podľa chuti)
Postup:
Príprava cesta:
Vyberte lístkové cesto z obalu a nechajte ho voľne rozmraziť. Mandľové lupienky nasucho opražte na panvici dozlatista.
Tvarovanie a pečenie:
Rozmrazené pláty cesta opatrne prekrojte na polovicu, aby vznikli približne rovnaké štvorcové kusy. Vajíčka rozšľahajte. Plech vyložte papierom na pečenie. Naň poukladajte kúsky cesta, potrite ich rozšľahaným vajíčkom a posypte mandľovými lupienkami.
Pečte v rúre predhriatej na 190 °C približne 15 minút, kým nie sú krásne zlatisté.
Príprava náplne:
Medzitým uvarte vanilkový puding z mlieka, cukru a pudingového prášku podľa návodu. Nechajte ho úplne vychladnúť.
Smotanu na šľahanie vyšľahajte spolu so stužovačom šľahačky a vanilkovým cukrom do tuha.
Plnenie:
Upečené lístkové koláčiky dvakrát vodorovne prekrojte, aby vznikli tri vrstvy.
Na spodnú časť naneste približne 1 polievkovú lyžicu pudingu. Prikryte druhou vrstvou cesta a na ňu rozotrite šľahačku. Nakoniec zakryte vrchnou časťou koláčika.
Dokončenie:
Koláčiky nechajte odležať v chladničke aspoň 5 hodín, aby dobre stuhli. Pred podávaním ich posypte práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply