
Ak máte chuť na sladké, tento dezert vás nesklame! 🍰🍦😋
Ingrediencie:
Na základ:
✿ 240 g maslových sušienok
✿ 60 g masla
✿ 1 ČL kryštálového cukru
✿ 250 ml mlieka
Na vanilkový krém:
✿ 2 balenia vanilkového pudingového prášku
✿ 550 ml mlieka
✿ 3 PL kryštálového cukru
✿ 250 ml šľahačky na šľahanie
Na vrchnú vrstvu:
✿ 240 ml šľahačky na šľahanie
✿ 1 balíček vanilkového cukru
✿ 2 PL práškového cukru
Na ozdobenie:
✿ kakaový prášok alebo čokoládové hoblinky
Postup:
Príprava vanilkového krému:
V 550 ml mlieka rozpustíme 3 PL cukru, pridáme pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Necháme úplne vychladnúť.
V samostatnej miske vyšľaháme 250 ml šľahačky dotuha. Vyšľahanú šľahačku opatrne vmiešame do vychladnutého pudingu.
Príprava základu:
Maslové sušienky nadrobno rozdrvíme. Zmiešame ich s 1 ČL cukru a roztopeným maslom. Postupne prilievame 250 ml mlieka a miešame, kým nevznikne kompaktná hmota.
Zostavenie koláča:
Formu vystelieme papierom na pečenie. Na dno rovnomerne rozotrieme sušienkovú hmotu a jemne utlačíme. Na sušienkový základ nanesieme vanilkový krém.
Vrchná vrstva:
Vyšľaháme 240 ml šľahačky s vanilkovým cukrom a 2 PL práškového cukru dotuha. Nanesieme na vrch koláča.
Povrch koláča posypeme kakaovým práškom alebo ozdobíme čokoládovými hoblinkami. Koláč uložíme do chladničky na minimálne 3–4 hodiny, ideálne cez noc. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply