Babičkin koláč z kyslej smotany, tvarohu a pudingu.

Jednoduchý a chutný koláč. Vyskúšajte!🍰 ☕️

Ingrediencie:

Cesto:

✿ 120 g nízkotučného tvarohu
✿ 1 balenie prášku do pečiva
✿ 50 g cukru
✿ 4 polievkové lyžice oleja
✿ 4 polievkové lyžice mlieka
✿ 1 vajce
✿ 250 g hladkej múky

Na polevu:

✿ 220 g hrozienok (voliteľné)
✿ 1 liter mlieka
✿ 3 balíčky vanilkového pudingového prášku
✿ 2 vajcia
✿ 6 polievkových lyžíc cukru (alebo podľa chuti viac)
✿ 600 ml kyslej smotany
✿ prípadne rum na namočenie hrozienok

Postup:

Príprava cesta:
V miske zmiešame cukor, vajce, tvaroh a olej. Pridáme prášok do pečiva a múku a vypracujeme hladké cesto.

Pekáč (odporúča sa väčší plech) dobre vymastíme. Cesto rozvaľkáme a rovnomerne rozložíme na pripravený plech.

Príprava pudingovej polevy:
Časť mlieka zmiešame s cukrom, pudingovým práškom a vajcami. Zvyšné mlieko privedieme do varu, pridáme pripravenú zmes a za stáleho miešania krátko povaríme.
Hotový puding necháme mierne  vychladnúť, občas premiešame.

Hrozienka prepláchneme, prípadne namočíme na chvíľu do rumu a potom scedíme. Pridáme ich k vychladnutej pudingovej zmesi.

Dokončenie:
Kyslú smotanu vyšľaháme mixérom do hladka a rozotrieme na cesto.
Navrch rovnomerne rozprestrieme pudingovú zmes s hrozienkami.

Pečenie:
Pečieme v predhriatej rúre na 170 °C približne 1 hodinu, kým koláč nezíska svetlohnedú farbu.

Tip:
Koláč je najlepší po úplnom vychladnutí, keď sa chute krásne prepoja. Ak hrozienka nemáte radi, môžete ich jednoducho vynechať.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*