
Jahodovo-krupicový dezert bez pečenia (hotový za 15 minút)
Ingrediencie:
Krupicová vrstva:
- 1 liter mlieka
- 200 g krupice
- 140 g cukru
- 3 polievkové lyžice kakaa
- 140 g čokolády
Krém:
- 2 vanilkové pudingy
- 2 vanilkové cukry
- 500 ml mlieka
- 110 g cukru
- 400 ml smotany na šľahanie
- 500 g čerstvých jahôd
Na ozdobu:
- šľahačka podľa chuti
Postup:
Príprava krupicovej vrstvy:
Priveďte mlieko do varu.
V miske zmiešajte krupicu, cukor a kakao.
Do vriaceho mlieka postupne za stáleho miešania pridávajte pripravenú krupicu. Varte na strednom ohni do zhustnutia. Odstavte z ohňa, pridajte nasekanú čokoládu a miešajte, kým sa úplne neroztopí.
Misku alebo formu (približne 21 × 36 cm) navlhčite vodou (neutierajte ju do sucha).
Horúcu krupicovú zmes rovnomerne rozotrite do formy a nechajte vychladnúť.
Príprava krému:
Časť mlieka (asi 100 ml) zohrejte.
V zvyšnom mlieku rozmiešajte vanilkové pudingy, vanilkové cukry a cukor. Do zohriateho mlieka vlejte pudingovú zmes a uvarte hustý puding. Hotový puding prikryte potravinovou fóliou (priamo na povrchu) a nechajte vychladnúť.
Dokončenie:
Vychladnutý puding krátko vyšľahajte mixérom. Pridajte šľahačku a spojte do hladkého krému. Nakoniec jemne vmiešajte umyté a nakrájané jahody.
Krém rozotrite na vychladnutú krupicovú vrstvu. Podľa chuti ozdobte šľahačkou.
Tip:
Pred podávaním nechajte dezert pár hodín odležať v chladničke, aby krásne stuhol a prepojili sa chute.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply