ŠŤAVNATÉ ČOKOLÁDOVÉ BROWNIES – NAJJEDNODUCHŠÍ RECEPT KROK ZA KROKOM!

Mäkké, bohaté a ideálne pre skutočných milovníkov čokolády! 🍫🤎

Šťavnaté čokoládové brownies.

Ingrediencie:

  • 200 g horkej čokolády (70 % kakaa)
  • 150 g masla
  • 200 g cukru
  • 3 vajcia
  • 90 g hladkej múky
  • 30 g kakaového prášku
  • štipka soli
  • voliteľne: čokoládové lupienky, vlašské alebo lieskové orechy

Postup:

Čokoládu a maslo roztopte nad vodným kúpeľom. Miešajte, kým nevznikne hladká zmes. Nechajte mierne vychladnúť.
V samostatnej miske vyšľahajte cukor s vajcami do svetlej a nadýchanej peny (približne 2–3 minúty).

Pomaly primiešajte roztopenú čokoládovú zmes do vaječnej peny. Preosejte múku, kakao a štipku soli a zľahka vmiešajte do cesta. Voliteľne pridajte nasekané orechy alebo čokoládové lupienky.

Cesto nalejte do formy vystlanej papierom na pečenie (cca 20 × 20 cm).
Pečte v predhriatej rúre na 175 °C približne 25–30 minút. Povrch by mal byť pevný, stred jemne mäkký.

Chladenie a podávanie.
Po upečení nechajte brownies úplne vychladnúť. Nakrájajte na štvorce a podávajte.

Tipy:

  • Pre mäkkú, fondánovú textúru pečte 25 minút.
  • Pre klasickú, pevnejšiu konzistenciu pečte 30 minút.
  • Brownies skladujte v uzatvorenej nádobe pri izbovej teplote, vydržia šťavnaté až 5 dní.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*