
Citrónovo-broskyňový koláč s mascarpone krémom.
Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!
Slávny taliansky dezert, každý hľadá tento recept!
Ingrediencie na cesto:
- 1 vajce
- 60 g kryštálového cukru
- 50 ml slnečnicového oleja
- 170 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- nastrúhaná kôra z 1 citróna
Vajce vymiešame s cukrom do peny, pridáme olej, hladkú múku, prášok do pečiva a nastrúhanú citrónovú kôru. Vymiesime hladké a pružné cesto.
Cesto rovnomerne roztlačíme na dno vymastenej formi na pečenie tak, aby boli pokryté aj boky formi. Cesto popicháme vidličkou.
Ingrediencie na krém:
- 500 ml mlieka
- 1 žĺtok
- 10 g vanilkového cukru
- 5 lyžíc kryštálového cukru
- 4 lyžice kukuričného škrobu
- 100 g mascarpone
- 50 ml citrónovej šťavy
- 200 g broskýň v sirupe (nakrájané na menšie kúsky)
- 30 g nasekaných mandlí( alebo mandľových lupienkov)
Mlieko zmiešame so žĺtkom, cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme kukuričný škrob a vymiešame do hladka. Privedieme do varu a uvaríme hustý krém.
Do ešte teplého krému pridáme mascarpone a vymiešame do hladka. Potom pridáme citrónovú šťavu, vymiešame do hladka. Na koniec pridáme nakrájané broskyne a premiešame.
Hotový krém rovnomerne rozotrieme do formi na pripravené cesto. Zarovnáme. Vrch posypeme mandľovými lupienkami.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 25 minút. Upečený koláč posypeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť!
Dobrú chuť!
Leave a Reply